OLDALVONAL

Labda helyett fakanál, a karanténról beszélt Bánhidi Bence

A kézi-Eb legjobb magyarja, Bánhidi Bence szakácsként is megállja a helyét az önkéntes házi karanténban. Edzés, főzőcskézés és filmnézés a program.

Főzőcskézik és otthonmaradásra buzdít Bánhidi Bence. A MOL-Pick Szeged 25 éves kézilabdázója a januári Európa-bajnokság legjobb magyar játékosa volt, de már hetek óta nem fogott labdát a kezébe. A kérdésére elmondta, igyekszik hasznosan eltölteni a négy fal közötti időszakot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Maradjatok otthon és főzzetek ti is” – üzente a Facebookon Bánhidi Bence. A Szeged kézilabdázója a koronavírus-járvány miatt szinte minden percét a négy fal között tölti, és a megkeresésére elmondta, megpróbálja feltalálni magát.

„Igazából már nagyon nehezen viselem a helyzetet, mert nem vagyok az az otthonülős típus. Viszont most nincs más választása az embernek, valahogy fel kell találnia magát. Megpróbálom hasznosan eltölteni ezeket a napokat. Futni járok, itthon edzem, főzőcskézem, olvasok és sorozatokat nézek, gyakorlatilag minden napom ugyanolyan”

– fogalmazott Bánhidi.

A januári Eb-n végképp az ország kedvence lett a szegedi beállós
Fotó: MTI

A januári Európa-bajnokság legjobb magyar játékosa (egyben a torna lomcsapatának tagja) magányosan tölti a napjait, csak magára kell főznie. Az esetek nagy részében ezt meg is teszi, inkább, mint hogy rendelje az ételt:

„Jelenleg nincs barátnőm, egyedül vagyok, és a családom is távol él tőlem. Mindig szerettem főzőcskézni, ha volt rá időm, rendre összedobtam magamnak valamit. Nagyon szeretem a tésztákat, ha főzök, akkor hetven százalékban azt szoktam készíteni.”

A tészták a kedvencei (Fotó: Facebook)

Bánhidi délelőttönként edzeni szokott, a délután a pihenés és a filmek időszaka. Kedvence A nagy pénzrablás című spanyol sorozat, melynek április 3-án jön ki a negyedik évada. Megnézte a Toy Boyt is, ami egy thriller-sorozat, és elkezdte a Ray Donovant valamint a Breaking Badet.

Nehéz helyzetbe került a szövetség

Természetesen a kézilabda NB I-ben nem csak az első két hely a tét, hanem a kiesők és a feljutók szempontjából is rendkívül fontos, hogy miként döntenek a jelenlegi szezonról: törlik vagy folytatják?

„Nem tudhatjuk, mikor ér véget a jelenlegi helyzet. Az NB I-ben nem csak az aranyérem a kérdés, hanem a kiesőkről és a feljutókról is szól a dolog. Vannak olyan csapatok, amelyek azzal számoltak, hogy feljutnak az NB I-be. Mi lesz azokkal a játékosokkal, akiknek június 30-án lejár a szerződése? Nem lennék most az MKSZ helyében”

– mondta ezzel kapcsolatban lapunknak Bánhidi Bence.

 

Persze mindemellett alig várja, hogy újra pályára léphessen a Bajnokok Ligájában és az NB I-ben.

„Ha azt mondják, hogy holnaptól lehet edzeni, akkor is nagyon okosan kell elkezdeni, mert két hete nem fogtunk labdát. Abból csak gond, sérülés lenne, ha azonnal belecsapnánk a lecsóba. Nagyon át kell majd gondolnia a stábnak, mit és hogyan csinálunk. Legalább két-három hétre szükség lesz majd ahhoz, hogy újra összerázódjunk”

– intett óvatosságra Bence.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?