OLDALVONAL

Elszántak a japán szervezők: akkor is lesz olimpia, ha nem javul a járványhelyzet

Pontosan mához egy évre lesz a megnyitó. Szeptemberre kidolgozzák a lehetséges lebonyolítási forgatókönyveket. Létfontosságú a nézők jelenléte.
  • Szerző: ripost

A szervezőbizottság elnöke idegenkedik attól a gondolattól, hogy a koronavírus-járvány miatt esetleg nézők nélkül rendezzék meg egy év múlva az elhalasztott tokiói nyári olimpiát. Mori Josiro, Japán korábbi miniszterelnöke szerint amennyiben lehetséges, már azt is el kellene kerülni, hogy a helyszíni szurkolók számát csökkentsék, mert létfontosságú, hogy ott legyenek a lelátókon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tervek szerint 365 nap múlva lesz a jövőre halasztott olimpia megnyitója
Fotó: AFP

Mori ezzel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének kijelentésére reagált, Thomas Bach a múlt héten úgy fogalmazott: szükség esetén korlátozhatják a nézők beengedését. Mori szerint szinte az egész országot megmozgatják a sportesemények és az érdeklődőket nem szabad nehéz helyzetbe hozni egy ilyen döntéssel. Hozzátette: bízik benne, hogy Bach kijelentése csak „a legrosszabb forgatókönyvre” vonatkozott.

A szervezők a kormánnyal és a tokiói kormányzósággal együttműködve szeptemberre több lehetséges lebonyolítási forgatókönyvet dolgoznak ki.

Muto Tosiro, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója szerdán úgy nyilatkozott: arra készülnek, hogy akkor is megrendezik az olimpiát, ha a koronavírus-helyzet alapvetően nem javul addig.

A márciusban elhalasztott játékok megnyitója a tervek szerint pontosan egy év múlva, 2021. július 23-án lesz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?