OLDALVONAL

Elhúzódik Szoboszlai sérülése: játszhat a márciusi vb-selejtezőkön?

Még hetekig Ausztriában kezelik. Nem lesz könnyű dolga a felépülése után újoncként játéklehetőséghez jutni Lipcsében.
  • Szerző: Ripost

Válogatottunk március 25-étől háromnaponta játszik három világbajnoki selejtezőt, sorrendben Lengyelország, San Marino, majd Andorra ellen. Kérdés, milyen formában lesz akkor Szoboszlai Dominik. Marco Rossi szövetségi kapitány kulcsembere egyelőre Ausztriában kezelteti a sérülését, és az óvatos edzéseket is csak hetek múlva kezdheti el Lipcsében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

„A hosszú időre kidőlt sérültek esetében nincs újdonság” – utalt legfrissebb cikkében többek között Szoboszlaira is az RB Leipzig honlapja.

A lipcsei focicsapattal foglalkozó Rblive.com blog azonban a klubtól megtudta: a szerződtetése után egy salzburgi specialistához visszaküldött magyar középpályás a korábban reméltnél kicsit később, csak február közepén térhet vissza új német klubjához. Aztán a fokozatos edzésterhelése után legkorábban március elejétől tréningezhet a csapattal együtt, teljes erőbedobással. Ha ehhez hozzávesszük, hogy új játékosként be is kell illeszkednie a pályán és azon kívül, bizonytalanná – de legalábbis nehézzé – válhat az is, hogy sikerül-e formába lendülnie a magyar válogatott március végi világbajnoki selejtezőiig.

Fotó: Instagram

Ahhoz, hogy Szoboszlai játéklehetőséghez jusson új csapatában, nem sok alkalom adódik majd a nemzeti együttes összetartása előtt. Gulácsi Péter és Orbán Willi gárdája abban a hónapban előbb Sallai Roland Freiburgjánál vendégeskedik, majd a liverpooli BL-nyolcaddöntő visszavágó után az Eintracht Frankfurtot fogadja, és a válogatott szünet előtt fellép Bielefeldben is.

Az RB Leipzig márciusi meccsei:

Március 6.: Freiburg–Leipzig (Bundesliga)

Március 10.: Liverpool–Leipzig (Bajnokok Ligája)

Március 13.: Leipzig–Eintracht (Bundesliga)

Március 20.: Bielefeld–Leipzig (Bundesliga)

A Salzburgtól 20 millió euróért (7 milliárd forint) igazolt magyar tehetség az eredeti tervek szerint már január 9-én, a Borussia Dortmund elleni rangadón bemutatkozott volna Lipcsében. Csakhogy a bemutatkozó sajtótájékoztatóján kiderült: már Ausztriában is hetek óta fájdalomcsillapítókkal játszott, és a combközelítő izma sérülése miatt hetekig tartó különleges kúrára van szüksége a felépüléshez.

Cáfolják, hogy sérülten játszatták

A német sajtó szerint már több játékost is kisebb-nagyobb sérülésekkel adott el a Salzburg: többeket Lipcsébe, de Erling Haalandot is Dortmundba, Takumi Minaminót pedig Liverpoolba. Az osztrákok cáfolták, hogy sérülten játszatták Szoboszlai Dominikot. Állításuk szerint mindig megfelelően kezelték a problémáit. A fájdalmai ellenére ősszel a keretből a legtöbb időt (1657 percet) töltötte pályán. Ezt a bomba formájával és azzal magyarázták, hogy azt is nehezen viselte, ha lecserélték.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?