OLDALVONAL

Egyre több gyereke bukkan elő: focicsapatnyi örökös harcol Maradona vagyonáért

Életében öt utódát ismerte el a kicsapongásairól is híres focilegenda. Még hatan tartják az apjuknak. Jelen állás szerint...
  • Szerző: vav

Alighogy elhunyt Diego Maradona, megkezdődött a harc a „futballisten” százmillió dolláros (30 milliárd forint) nagyságrendű örökségéért - írja a svájci Blick. Az argentin világsztár kacskaringós karrierjénél tán csak a magánélete volt kaotikusabb: azt is nehéz megsaccolni, hogy hány gyereke született a hosszabb-rövidebb kapcsolataiból. Öt biztosan, de nemrég elkezdtek felbukkanni az új és újabb állítólagos Maradona-örökösök.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Maradona és a házasságából született lányai, Giannina (jobbra) és Dalma
Fotó: AFP

A 60 évesen elhunyt egykori világklasszis futballista életében hivatalosan öt gyereket ismert el – és immár legalább ugyanennyien állítják még, hogy az isteni Diego az apjuk.

A fiatalkori szerelmével, Claudiával kötött házasságából két lánya van: a 33 éves Dalma és a 31 éves Giannina (fenti fotónkon). Még korábban, 1986-ban Maradona nápolyi időszakában fogant egy kapcsolatából „Dieguito”, azaz Diego Armando Junior, aki az olasz strandfoci-válogatottságig vitte, de 30 éves koráig nem ismerte el fiaként az apja.

Későbbi kapcsolataiból 1996-ban egy lánya, Jana, 2013-ban pedig egy fia, Diego Fernando született.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Diego Maradona (@maradona) által megosztott bejegyzés

Tavaly márciusban aztán kiderült: Maradona ügyvédje kapcsolatban áll három Kubában született gyerekkel, akikről a világsztár gondoskodni akar. Joana, Lu és Javielito akkor fogantak, amikor Diego a kubai diktátor, Fidel Castro barátjaként ott próbált megszabadulni a droggfüggőségétől.

„Már csak hárman hiányoznak, hogy összejöjjön beőlünk egy focicsapat. Na gyerünk, sikerülni fog neked!”

- ironizált 2019 tavaszán Giannina lánya a féltestvérei soráról szóló hírek hallatán.

Hónapokkal később jelentkezett a csapatba a 23 éves Magali Gil is, aki nevelőszülőknél nőtt föl Argentínában. Miután az édesanyjától megtudta, ki lehet az apja, DNS-tesztet akar csináltatni, de erre eddig nem került sor.

Az utóbbi hónapokban az árván maradt 19 éves Santiago Lara is többször felszólította Maradonát, hogy ismerje el a fiának – sikertelenül.

Ötöt elismert, ötöt nem – és máris itt a tizenegyedik

Maradona elismert gyerekei:

Diego Armando Junior (34 éves); Dalma (33); Giannina 31; Jana 24; Diego Fernando 7.

Maradona el nem ismert gyerekei:

A „kubai trió”, Joana, Lu és Javielito; Magali Gil (23); Santiago Lara (19), az állítólagos 11. gyerek Kubából.

Most pedig sajtóhírek szerint újra Kubában felbukkant a tizenegyedik pályázó is.

Hogy a Maradona-gyerekek focicsapata összeáll-e valaha, erősen kérdéses, de hogy óriási perpatvar kerekedik az örökség felosztásából, annál biztosabb.

És ezeket olvastad már?