OLDALVONAL

Fájó lemondás, világsztárok vártak a magyar legendára

Dunai Antalnak találkozót szerveztek Sevillában a korábbi játékosai. Az egykori magyar edző a csütörtöki Betis-Ferencváros Európa-liga labdarúgó-mérkőzés kapcsán utazott volna az andalúz városba.

Dunai Antal a mai napig köztiszteletnek örvend Sevillában. Az olimpiai bajnok egykori magyar labdarúgó 1982-ben edzőként dolgozott a Betisnél, amelynek akkori játékosai szerették volna meglepni korábbi trénerüket: találkozót szerveztek neki a csütörtöki, Betis-Ferencváors Európa-liga mérkőzés apropóján. Csupa veretes név, a spanyol futball akkori korszakának sztárjai, többek között Rafael Gordillo, Hipólito Rincon és Julio Cardenosa várta Dunait, aki legjobb barátjával, Fazekas Lászlóval is találkozott volna.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dunai Antalt korábbi spanyol játékosai várták Sevillában

Dunai Antalt korábbi spanyol játékosai várták volna Sevillában (Fotó: Nemzeti Sport)

„Sajnos a járvány miatt lemondtam az utat, az MLSZ-hez sem járok be, betartom a szabályokat, és a család is nagyon félt engem„ – mesélte Dunai Antal a Borsnak. Annyira hagyom el a házat, hogy sétálgatok az utcánkban. Pedig nagyon készültem az útra, szerettem volna találkozni a korábbi spanyol játékosaimmal. Jóbarátomat, Fazekas Lászlót is meglátogattam volna, aki jelenleg Marbellán él. Nagyon bíztunk benne, hogy a vírus nem szól közbe, de most olyan a helyzet, hogy nem szabad kockáztatni.”

A sevillai klub már a szeptemberi, Ferencváros-Betis meccs előtt is köszöntötte Dunait, emlékplakettet adott át a ma már 78 éves legendának. Az európai ezüstcipős gólvágó a holnapi mérkőzés kapcsán úgy vélte, a Fradi nyugodtan játszhat.

„Egyértelműen a Betis az esélyes, de a Ferencvárosnak nincs vesztenivalója” – vélte Dunai. A futballban bármi megtörténhet, a Fradinak mindent bele kell adnia, teljesen nyugodtan játszhat. Ha esetleg megszerezné a vezetést, akár meglepetést is okozhat.”

Európa-liga, G csoport

Betis-Ferencváros

csütörtök, 18.45, tv: M4 Sport

A G csoport állása 4 forduló után

1. Leverkusen 10 pont (11-2)

2. Betis 7 pont (8-9)

3. Celtic 6 pont (8-10)

4. Ferencváros 0 pont (4-10)

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?