OLDALVONAL

Böde Dani miatt újra imádják Pakson a focit

A nyáron, hét év után hagyta el a Ferencváros labdarúgócsapatát Böde Dániel, aki visszatért korábbi sikerei helyszínére, Paksra. A válogatott támadó első hazai fellépése az egész várost megmozgatja.
  • Szerző: ST

Hosszú ideje vártak arra a paksiak, hogy a nagy kedvenc, Böde Dániel visszatérjen a klubhoz. A 32 éves csatár még 2012 májusában, a Fradi ellen 4-2-re megnyert bajnokival búcsúzott a helyi közönségtől. Ez idő alatt egy ország kedvence lett, bemutatkozott a válogatottban, Európa-bajnokságon is szerepelt.

Megduplázódhat a nézőszám

Vasárnap pedig 2633 nap után húzhatja fel újra a tolnaiak mezét Böde a Fehérvári úti Stadionban. A városban nagy az érdeklődés Böde Dániel visszatérése miatt, információink szerint kétezer felé is mehet a nézőszám a Honvéd ellen. A tavalyi évadban a Paks meccseire jártak a legkevesebben az NB I-ben, átlagban 987-en. A Fraditól visszatérő csatárnak köszönhetően ez jócskán emelkedhet ebben a szezonban.

Tényleg szeretném ott folytatni, ahol hét évvel ezelőtt abbahagytam. Amikor elmentem Paksról, jól ment a játék, remélem, a jövőben sem lesz ez másként

– mondta el Böde a Nemzeti Sportnak.

 

Böde Dániel 13-as mezszámát 2012-es távozása után senki nem húzhatta magára a klubnál. A helyiek kedvencének a nevével ellátott mezekért nagy roham lehet majd a meccs napján a klub ajándékboltjában, amire külön készültek. Nem lenne meglepő, ha sok-sok Böde-mezes drukker sétálna haza a mérkőzés után Paks utcáin.

A bajnokságot kisvárdai vereséggel kezdő paksiak vasárnap, 18 órától fogadják a Honvédot. A hazaiakat Böde Dániel csapatkapitányként vezeti ki majd ki a gyepre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?