OLDALVONAL

Beszállt a Liverpool is, Szoboszlai megdöntheti Dzsudzsák rekordját

Még kapóra is jöhet a válság. Már csak az a kérdés, hol áll meg az angol, olasz, német klubok licitháborúja.
  • Szerző: vav

Se vége, se hossza a Szoboszlai Dominikkal hírbe hozott sztárklubok sorának. A legfrissebb sajtóértesülések szerint már a Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool is érdeklődik iránta.

Tehetségünk a szezon végéig csak a Salzburgra koncentrál, de ha utána továbblép, szinte biztosan megdönti Dzsudzsák Balázs magyar átigazolási rekordját.

Szoboszlai (jobbra) ősztől akár együtt is futballozhat Jordan Hendersonnal a Poolban
Fotó: AFP

„Amíg nem tudjuk, hogyan alakul a bajnokság és a nyári átigazolási időszak, felesleges az esetleges klubváltásról beszélni”

– tért ki a levegőben lógó klubváltását firtató kérdés elől Szoboszlai Dominik a Nemzeti Sportnak adott interjújában (azóta annyi kiderült, hogy június első hetében folytatódhat a félbeszakadt osztrák fociszezon). Azt ugyanakkor már többször is megerősítette, hogy az angol, az olasz és a német topligákból is vannak csábító ajánlatai. Hogy csak a leglényegesebbeket említsük: az utóbbi napok-hetek hírei alapján érdeklődik iránta a BL-címvédő Liverpool, az Arsenal, a Chelsea és a Leicester, a Dortmund és az RB Leipzig, a Juventus, a Lazio és a Milan is.

A koronavírus-járvány miatt a Premier League, a Serie A és a Bundesliga élcsapatainál is nagy a bizonytalanság, és a nyári – őszre átcsúszó? – átigazolási szezon is biztosan visszafogottabb lesz az utóbbi években megszokott pénzszórásnál. Ennek ellenére olasz sajtóhírek szerint legalább 20 millió eurót (7 milliárd forint) kell leszurkolni érte, ha ki akarják vásárolni a 2022 nyaráig szóló ausztriai szerződéséből. Ez a kérői zömének nem tétel, sőt!

Szoboszlai malmára hajtja a vizet, hogy a válságban a nagy veszteségeket elkönyvelő sztárklubok is inkább a hozzá hasonlóan fiatal, megfizethető tehetségekre költenek a drága, befutott világsztárok helyett. Ez a folyamat akár azt is eredményezheti, hogy az egyik legkeresettebb tininek számító Szoboszlai a fenti összegnél is jóval többért kelhet el.

Gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy mikor és mennyivel dönti meg Dzsudzsák Balázs nyolcéves rekordját.

Több mint nyolc éve Dzsudzsáké a magyar rekord
Fotó: Getty Images

Az akkor 25 éves szélsőért 2012-ben 19 millió eurót fizetett a Dinamo Moszkva az Anzsi Mahacskalának. Ezzel máig a legtöbb pénzért elkelt magyar futballista. Szoboszlai most 19 évesen előzhet, ráadásul hol van még a pályája csúcsa?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?