OLDALVONAL

Bepánikolt Matthäus, amikor a reptéren ellenőrizték, lázas-e

Előtte jól lehordta a honfitársait, hogy a németekre jellemző módon fölöslegesen pánikolnak a koronavírus miatt.
  • Szerző: vav

Lothar Matthäus kritizálta német honfitársait, amiért szerinte túllihegik a koronavírus-járvány veszélyeit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dél-afrikai karanténtól tartott
Fotó: Getty Images

„Természetesen nem szabad alábecsülni a koronavírust, de szerintem pánikba sem szabad esni miatta. Ez olyan tipikus németes hozzáállás sokaktól. Nemrég Dél-Afrikában jártam, ott is jelen van a fertőzés, mégsem rettegnek attól az emberek, hogy holnap mindennek vége”

- mondta korábbi szövetségi kapitányunk.

Champions League winner 2020? 🧐 . . Source: picture alliance / dpa

Az évek óta Budapesten élő világsztár a német Bundesliga képviseletében népszerűsítette a labdarúgást Johannesburgban. A fenti gondolatmenete után azért azt is elismerte, hogy az utazáskor neki is a torkában dobogott a szíve. Vagyis ő is pánikolt egy kicsit.

„Amikor a becsekkolás előtt három-négy perccel odaültettek, hogy ellenőrizzék, nem magas-e a testhőmérsékletem, átfutott az agyamon: 'Hú, hogyha most találnak valamit, ha hőemelkedésem van, ülhetek karanténban Dél-Afrikában. Akkor mikor láthatom viszont a családomat?' Végül boldog voltam, hogy továbbengedtek. Sosem lehet tudni”

- mesélte Matthäus, aki elmondása szerint mostanában különösen odafigyel a rendszeres és alapos kézmosásra, de az óvintézkedésekkel nem akar átesni a ló túloldalára. Védőmaszkot például nem hord, sőt az interjú végén kezet akart rázni az újságíróval.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?