OLDALVONAL

A grundon fedezték fel a magyar fociválogatott hősét

Pátkai Máténak lassan a védjegyévé válnak a sorsdöntő gólok. A vb-ezüstérmes horvátok után Wales ellen is a Vidi középpályása szerezte a magyar labdarúgó-válogatott győztes találatát.
  • Szerző: ST

A 31 éves Pátkai Máté 2014 után több, mint három évig nem került be a válogatottba, azóta viszont alapembernek számít a nagy munkabírású középpályás. 

Édesanyja munkatársa fedezte fel

Pátkai Máté általános iskolában rengeteget focizott, nyolc évesen, 1996-ban került a BVSC-hez, ahol már komolyabb szinten foglalkozott a sportágakkal. Ezt azonban egy véletlennek köszönheti.

Édesanyám egyik munkatársa látott engem, ahogy a többiekkel fociztam suli után, és igazából az ő javaslata volt, hogy érdemes lenne rendezettebb körülmények között játszanom délutánonként

– mondta el Pátkai a Vidi honlapján.

Nem kell sokat utaznia az edzésekre

A magyar válogatott összetartásait Telkiben szokták rendezni. Sok játékos repülőgéppel érkezik haza Budapestre, majd onnan az edzőcentrumba. Pátkai Máténak ennél jóval egyszerűbb dolga van, hiszen Telkiben él a családjával, így pár perc alatt sétálhat be a komplexumba.

Három gyermek, három bajnoki cím

Pátkai Máté és felesége, Judit első gyermeke 2012-ben született meg. A most hét éves Rékát két fiútestvér követte, Máté és Bence.

Az NB I-ben jelenleg is aktív játékosok közül egyedül Pátkai Máté mondhatja el magáról, hogy három csapattal is bajnoki címet nyert. 2008-ban az MTK-val, 2013-ban a Győrrel, 2018-ben pedig a Vidivel.

Kimaradt a légiós-karrier

Korábban ugyan keresték Lengyelországból és Izraelből is, Pátkai azonban nem hagyta el a magyar bajnokságot. Tavaly februárban, 2020 nyaráig hosszabbított szerződést Vidivel. Jó esély van tehát arra, hogy kiváló válogatottbeli játéka ellenére, továbbra is marad az NB I-ben.

Pátkai győztes gólja Wales ellen:


A 31 éves Pátkai még vélhetően hosszú évekig játszik majd, de visszavonulása után nem szeretne a labdarúgós világában maradni. Több befektetése is van, vállalkozóként tevékenykedne, miután véget ért a pályafutása.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?