OLDALVONAL

800 millió néző: Magyarországról indul a világhírű kerékpárverseny

Világszerte mintegy 800 millió tévénéző várja izgatottan a világ egyik legnagyobb versenyének 2020-as startját.
  • Szerző: ripost

Hatvanhat települést érint jövőre a Budapestről rajtoló Giro d'Italia három magyarországi szakasza – jelentette az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Révész Máriusz, a GiroHungary2020 szervezőbizottságának elnöke, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: a Giro d'Italia hatalmas lehetőség minden érintett település számára, hiszen a világ figyelmét Magyarországra irányítja.

„Az elmúlt években több mint 800 millióan követték figyelemmel az olasz körverseny eseményeit. Érdekes belegondolni, hogy ezek az emberek jövőre a mi városainkat és falvainkat fogják látni. Egyetlen más sportesemény sem képes olyan módon bemutatni egy helyszínt a világnak, mint egy országúti kerékpárverseny, így nagyon fontos, hogy a települések milyen képet tudnak kialakítani saját magukról, milyen kreatív ötletekkel próbálják felhívni magukra a figyelmet”

– mondta el Révész Máriusz.

Foto: MTI

A 103. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9. és 11. között, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?