OLDALVONAL

Nyáron születik meg az elhunyt bokszoló kisbabája

Tragikus hirtelenséggel, szívrohamban hunyt el a korábbi profi magyar bajnok ökölvívó, Pintye Szabolcs. A 38 éves sportember jövő nyáron lett volna apuka.
  • Szerző: GG

A korábbi kiváló bokszoló, Pintye Szabolcs péntek este szívrohamot kapott, vasárnap pedig örökre lehunyta a szemét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Pénteken történt a baj, ekkor kapott szívrohamot, és szombatról vasárnapra virradóra hunyt el. Borzalmas tragédia, nagyon remélem, hogy hozzátartozók kibírják ezt a fájdalmat. Ami túlünk telik, mindenben próbálunk segíteni nekik. Bízom benne, hogy az ökölvívó-társadalom is ezt teszi”

– mondta el a nak Borbély Zoltán, a család barátja, korábbi sportriporter, aki tévésként mindig közel állt az ökölvívó-sporthoz.

Pintye Szabolcs
Fotó: MTI

Pintye Szabolcs életét végig kísérték a tragédiák, a gyermekét és a húgát is elvesztette. Fél év múlva lett volna újra apuka, de nem élhette meg gyermeke születését. A család számára ez még inkább fokozza az egyébként is leírhatatlan fájdalmat.

„Harmadik hónapos terhes a felesége, jövő nyáron születik meg a gyermek. Volt nekik egy kisbabájuk, aki csecsemőhalálban vesztette életét. A húga pedig húsz évvel ezelőtt hunyt el balesetben. Borzasztó tragédiák kísérték Szabolcs életét és ő mégis mindig talpra állt, mert nagyszerű harcos volt. Kevés egyenesebb és rendesebb embert ismertem nála”

– folytatta a családi tragédiákról Borbély Zoltán.

Pintye Szabolcs (balra)

Pintye Szabolcs profi pályafutása során egyszer sem kapott ki, 2016-ban vonult vissza sorozatos sérülései miatt, 14 győztes mérkőzéssel a háta mögött. A korábbi kiváló bokszoló junior világbajnokságon szerepelt a legjobb nyolc között, de felnőtt Európa-bajnokságon is a szorítóba állt.

„Rendkívül képzett, és nagyon jó bokszoló volt. Klein Csaba foglalkozott vele lelkiismeretesen, aki Erdei Zsolt edzője is volt. Szabolcs nagyon sokat bajlódott nyaki-gerincsérvvel, rendkívül fájt a válla, ami miatt fájdalomcsillapítókat kellett szednie. Emiatt is kellett abbahagynia idő előtt az ökölvívást”

– mondta el Borbély Zoltán.

És ezeket olvastad már?