OLDALVONAL

Nehéz lesz jegyet szerezni, a fél ország élőben szurkolna a Fradinak

Tizenöt éve várt erre minden fradista: a zöld-fehérek idén ősszel, s akár jövő tavasszal is elhozzák Európa legjobbjait a Groupama Arénába. A korábbi példák alapján garantált: a fél ország élőben akarja majd látni a Fradit az Európa-liga három hazai csoportmeccsén. Ugye idén senkinek nem kell éjszakáznia sorban állva a jegyekért?
címkék:
  • Szerző: ST

Öt éve vártak erre a fradisták: végre egy európai kupa főtábláján játszhatnak a zöld-fehérek. A litván Suduva elleni siker után eldőlt, hogy ősszel három meccset rendezhet Budapesten a Fradi: az ellenfelek az orosz CSZKA Moszkva, a spanyol Espanyol és a nyári ismerős, a bolgár Ludogorec Razgard.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László

Tavaly ugyanebben a sorozatban a Vidi használta a Groupama Arénát, idén végre a Fradi töltheti meg a 2004-ben átadott saját stadionját. Mert az nem kérdés, hogy a nyáron négyszer is megtelő arénába napok, jobb esetben órák alatt el fognak fogyni a belépők. Sőt, a hírek szerint egy meccsre háromszoros túljelentkezés van a helyekre. A jegyértékesítésről eddig nem adott információt a klub, az azonban nem kizárt, hogy a klub bérleteket fog kiadni a három találkozóra. A szurkolók abban bíznak, hogy a nyári árak nem drágulnak, a selejtezőkre 6500 és 2500 forint közötti áron lehetett jegyet venni.
A legfontosabb: a B-közép kivételével csak azok vásárolhatnak belépőt, akik előzetesen átesnek a vénaszkenneres regisztráción, ezzel megszerezve a szurkolói kártyát.

Fotó: Szabolcs László

A vezetők abban bíznak, ezúttal nem lesz olyan káosz a sorbanállásnál, mint például 1995-ben, az Ajax elleni BL-meccs előtt. Akkor körülbelül százezren voltak kíváncsiak a címvédő hollandokra, s közel tízezren az Üllői úton éjszakáztak, hogy a másnap délelőtti pénztárnyitásnál belépőhöz jussanak. Kevesen jártak sikerrel…
A Ferencváros egyébként már közel egymilliárd forintot keresett a főtáblával, a továbbjutás pedig csodaszámba menne.

Azt sajnálom, hogy egy igazi nagy sztárcsapatot nem kaptunk, de persze azt is hozzá kell tenni, hogy így is mindhárom ellenfél nagyon erős. Ebben a csoportban reális cél, hogy pontokat szerezzünk az ellenfeleinkkel szemben” – mondta a sorsolás után Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?