TÜZELŐÁLLÁS

Hat súlyos ok: ezért rúgták ki José Mourinhót

José Mourinho kirúgása nem érte váratlanul a Tottenham labdarúgóit, akik alig várták, hogy megszabaduljanak a tőle.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn menesztették José Mourinhót a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról. A The Athletic című sportoldal értesülése szerint hat ok vezetett az 58 éves portugál szakember kirúgásához:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hétfőn menesztették José Mourinhót, kirúgása nem lepte meg a játékosokat

Hétfőn menesztették José Mourinhót, kirúgása nem lepte meg a játékosokat
Fotó: AFP

- A Tottenham játékosai unták, és nem érezték megterhelőnek az edzéseket.

- A taktika a védekezésre összpontosult, a játékosok bizonytalanok voltak a támadójáték kapcsán.

- Mourinho segédje, Joao Sacramento népszerűtlen volt a játékosok körében.

- Mourinho rendszeresen kritizálta a játékosokat, és ez nem tetszett a vezetőknek, akik arra kérték a trénert, hogy fejezze ezt be.

- Mourinho elvesztette a szövetségeseit a pályán, és azon kívül.

- Már csak Harry Kane, a Tottenham egyik legjobb futballistája maradt lojális Mourinóhoz. A keret legtöbb játékosa már számított a menesztésére.

Mourinho 17 hónappal ezelőtt a Tottenham történetének legjobb, és legnépszerűbb menedzserét, Mauricio Pochettinót váltotta a kispadon. A londoni klub vezetői abban bíztak, hogy Mourinhóval végre sikerül trófeákat nyerni a bajnokságban és a nemzetközi porondon, valamint a jelenléte növeli a Tottenham nemzetközi presztízsét. Ez azonban nem sikerült.

„Mourinho tönkretette a klub kultúráját, lerombolta, amit éveken át felépített a Tottenham” – mondta egy bennfentes a The Athletic-nek.

A Portóval és az Internazionaléval Bajnokok Ligája-győztes, 58 éves portugál tréner 2019 novemberében vette át az észak-londoni együttes irányítását. Kinevezésekor trófeákat ígért, de a tervekből nem lett semmi: a megelőző évek sikeres szezonjai után a Spurs tavaly csak hatodik lett a Premier League-ben, és most is csupán a hetedik helyen áll, azaz messze van a BL-indulás lehetőségétől. A jelenlegi idényben az Európa-ligában szerepelhetett a csapat, de ott a legjobb 16 között nagy meglepetésre kiesett a Dinamo Zagreb ellenében.

„José Mourinho és stábja egy kihívásokkal teli időszakban volt klubunkkal – mondta hétfőn Daniel Levy, az egyesület elnöke. „José egy igazi profi, aki hatalmas rugalmasságot mutatott a pandémia alatt. Nagyon élveztem vele a közös munkát, és sajnálom, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt mindketten elképzeltük.”

A sajtóban Julian Nagelsmannt, az RB Leipzig vezetőedzőjét tartják a legesélyesebbnek arra, hogy Mourinho utódja legyen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?