KIAJOBB

Mindenki az Arénába! Csodás magyar pólóhétvége

Mindkét magyar vízilabda-válogatott, a férfi és a női is éremért játszik a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokságon.
  • Szerző: Ripost

Mindkét magyar vízilabda-válogatott, a férfi és a női is éremért játszik a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokságon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gangl Edina (pirosban) és társai a bronzéremért játszhatnak Fotó: MTI/Czagány Balázs

A hölgyek csütörtökön óriásit küzdöttek, és szoros meccsen, 11-10-ra maradtak alul a spanyolokkal szembeni elődöntőben. Természetesen csalódottak voltak, de nem sírdogáltak sokáig, hiszen máris előttük a következő cél, szombaton délután Hollandia ellen a bronzéremért játszanak.

„Nem ezt az eredményt vártam, de gratulálok a lányoknak, mert ilyen szívvel játszani óriási dolog, amely hitet adhat a bronzmérkőzésre és az olimpiai selejtezőre is – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány. – Fontos lenne megszerezni a bronzérmet, mert akkor a csapat olyan érzelmi töltettel utazhatna el az olimpiai selejtezőre, ami ha nem is garantálja az ötkarikás részvételt, de többletet tud adni a sikerhez.”

A magyar csapat március közepén a Triesztben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs tornán harcolhatja ki az ötkarikás indulást. Ott 12 csapat két hatos csoportban küzd majd egymással, amennyiben lesz afrikai résztvevője a tokiói viadalnak, akkor kettő, ellenkező esetben három válogatott szerezhet kvótát.

A magyar férfi válogatott ennél is nagyobb sikert érhet el. Vasárnap döntőt játszunk a spanyolokkal, sőt, már ki is jutottunk az olimpiára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?