OLDALVONAL

Milliárdos meccs vár a magyar válogatottra

Sorsdöntő Európa-bajnoki pótselejtezőt játszik ma a magyar labdarúgó-válogatott Bulgáriában. A párharc győztese nagy lépést tesz a 2021-es kontinenstornán való szereplés felé, ami több milliárd forintot hozhat a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ).
  • Szerző: GG

Ma 20.45-kor lép pályára a válogatott Szófiában, ha megnyeri a bolgárok elleni találkozót, akkor novemberben 12-én az Izland-Románia összecsapás győztesével játszhat a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott Európa-bajnoki részvételért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A válogatott utolsó hazai tréningje az Ilovszky Rudolf Stadion edzőpályáján volt
Fotó: Ripost

Amennyiben Marco Rossi szövetségi kapitány együttese kijut a többek között Budapesten is rendezendő tornára, akkor 9,25 millió eurót (3,3 milliárd forint) kap az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA). A magyar focisták a bolgárok elleni továbbjutásért nem kapnak külön prémiumot, de az Eb-szereplésért már igen.

A legutóbbi, 2016-os Eb-kijutásért 1,2 milliárd forintot osztott szét az MLSZ a selejtezők során pályára lépő 75 magyar játékos és stábtag között. Egy labdarúgó maximum 40 millió forintot kaphatott, a legkisebb összeg pedig 1-3 millió forint között volt.

Fotó: RIpost

A bolgárok ellen egyébként favoritnak számít a válogatott a fogadóirodáknál, a mieink győzelmére 2,2-es az odds a Tippmixen, a hazaiakra 3,70-es.

„Nagyon harcos a bolgár válogatott, amely soha nem adja fel, az végsőkig küzd. Jelenleg mindkét csapatnak ötven-ötven százalék esélye van a továbbjutásra, de pályán dől el minden”

– mondta el Marco Rossi a válogatott utolsó hazai edzése előtti sajtótájékoztatón az Illovszky Rudolf Stadionban.

Marco Rossi
Fotó: Ripost

Az olasz szakember szerint Szoboszlai Dominik hiánya nagy érvágás a válogatottnak, de vannak olyan játékosok, akik képesek lehetnek pótolni az osztrák Salzburg középpályását. A kezdő tizenegy már nagyjából összeállt a kapitány fejében, de döntést csak a mai, utolsó edzés után hoz.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?