TÜZELŐÁLLÁS

Meglepetésbuli, dalt írt az Irigy Hónaljmirigy a szülinapos Mészöly Kálmánnak

Pénteken ünnepli a nyolcvanadik születésnapját Mészöly Kálmán válogatott labdarúgó, edző. Fia, Géza meglepetéspartit szervezett a legendás édesapjának.

Majális jellegű parti várja pénteken Csillaghegyen a szülinapos Mészöly Kálmánt, aki nem is sejti, hogy fia, Géza mekkora bulit szervezett legendás apjának.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mészöly Kálmán pénteken ünnepli a 80. születésnapját

Mészöly Kálmán pénteken ünnepli a 80. születésnapját
Fotó: Nemzeti Sport

Géza a Borsnak elárulta, a Csillaghegyi strand parkolójába tervezték a találkozót.

„Félig meglepetés parti lesz, mert apu ugyan tud a köszöntésről, de azt gondolja, hogy csak családi, mindent nem árultunk el neki” – mesélte Mészöly Géza. „Nem tudja, hogy 100-200 ember jön, korábbi játékosai, pályatársai jelezték, hogy ott lesznek. Garaba Imre, Esterházy Marci vagy éppen Kiss Laci például videóüzenetet küldött, ezekből készítünk egy összefoglaló köszöntőt. Aput majd egy oldtimer Mercedes kabrióval hozzák a Mészöly focisuli bázisára, ahol egy majális jellegű partit tartunk. Az Irigy Hónaljmirigy írt egy számot, Koós János egyik számát átdolgozták apunak, a Kapitány a címe, amiben összefoglalják a karrierjét. Nem lesz hosszú a buli, mert sokáig nem akarjuk őt terhelni.”

Az 54 éves Mészöly Géza a korábbi bulikat is felidézte.

„Gyerekkoromban a legtöbb családi összejövetel, szilveszter, születésnap a Kékfrankosban zajlott. Nagyon élveztem, apuval együtt szórakoztunk, táncoltunk, remek bulik voltak. Bangó Margit sokszor eljött, őt már kisgyerekként megismerhettem. Apu sok magyar nótát énekelt, imádta ezeket, rendre dalra fakadt. A popzenében már nem volt otthon, pláne a punkban, amit mi játszottunk otthon a bátyámmal. Egyszer éppen próbáltunk, amikor fater hazaért, nagyon kiakadt, hogy mi ez a borzalom.”

Mészöly Géza elárulta, édesapja rosszul viselte a koronavírus-járvány okozta bezártságot.

„Ez a másfél év megviselte őt, mert kevesebbet járhattunk hozzá, nem tudtunk úgy kommunikálni vele – árulta el Géza. „Nem mozgott annyit, amennyit kellett volna. Most ezt újra kell kezdeni, tekerni a szobakerékpárt, sétálgatni, mozogni, masszázsra járni. Sajnos sokszor bedagad a lába, ezért nehézkes a dolog. A 81 éves Garami Józsi bácsi is jön köszönteni őt Pécsről. Azt mondta, neki ott kell lennie Kálmán születésnapján, megmutatni, hogy fáj mindene, de mégis eljött.”

Életműdíj 2018-ban

Mészöly Kálmánt 1959-ben igazolta le a Vasas SC. Az angyalföldi klubhoz visszavonulásáig, 1972-ig hű maradt, a csapat meghatározó tagjaként 279 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Minden idők egyik legjobb magyar középhátvédje 32 gólt is szerzett, remekül fejelt és általában ő rúgta a tizenegyeseket. A Vasassal négy bajnoki cím (1961, 1962, 1965, 1966) mellett három Közép-Európai Kupát (1962, 1965, 1970) nyert, 1962-ben idehaza az év labdarúgójává választották. Szövetségi kapitányként kijutott az 1982-es világbajnokságra a magyar válogatottal. Ez a legnagyobb edzői sikere. 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével tüntették ki, ugyanabban az évben Pro Urbe díjat kapott. 2013-ban a Vasas életműdíjat adományozott neki, 2016-ban Csík Ferenc-díjat kapott. 2018-ban megkapta a Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját, és Budapest díszpolgárává választották. 2014-ben jelent meg A Szőke Szikla életregénye című életrajzi regénye, amelyet Sinkovics Gáborral közösen írt.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?