KIAJOBB

Messi rekordot döntött, és a feleségét idézte

Újabb díjat gyűjtött be Lionel Messi, az FC Barcelona labdarúgója.
  • Szerző: Ripost

Lionel Messi, az FC Barcelona labdarúgója ismét egyedüli rekorderré vált, miután 2019-ben hatodszor nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lionel Messi hatodik alkalommal kapta meg az Aranylabdát
Fotó: AFP

A 32 éves argentin futballista, aki idén spanyol bajnok lett klubjával, míg a válogatottal harmadik helyen végzett a Copa Americán, eddig a mostani szavazáson harmadik portugál Cristiano Ronaldóval közösen volt csúcstartó öt elsőséggel.

Messi 2009, 2010, 2011, 2012 és 2015 után érdemelte ki a futballvilág legrangosabb egyéni elismerését, ezúttal a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool holland védőjét, Virgil van Dijket előzte meg a voksoláson.

„Tíz éve, amikor az első Aranylabdát kaptam, akkor három testvérem jött el velem a díjátadóra. Ma a hatodikat kaptam és a feleségem, valamint a gyermekeim kísértek el. Ahogy a nejem mondta, sohasem szabad abbahagyni az álmodozást, de mindig dolgoznod kell azért, hogy fejlődj és továbbra is élvezd a játékot – mondta a párizsi Chatelet Színházban tartott ünnepségen Messi, akinek a teljesítményét nemcsak Aranylabdával ismerték el, ugyanis szeptemberben ő kapta a nemzetközi szövetségtől (FIFA) az év játékosa címet is.

És ezeket olvastad már?