TÜZELŐÁLLÁS

Mélypontra jutott Dzsudzsák Balázs

Klubkarrierje legpocsékabb időszakát éli Dzsudzsák Balázs. A 32 éves futballista 2019-ben egyetlen meccset sem nyert az al-Ittihad Kalba tagjaként.
  • Szerző: RIPOST

Dzsudzsák Balázs 2019-ben 14 tétmérkőzésen lépett pályára az al-Ittihad Kalbában, és a teljesítményére nem lehet panasz. A 32 éves magyar légiós négy gólt szerzett és öt gólpasszt adott, ennek ellenére csapata kudarcot kudarcra halmoz.

Dzsudzsák Balázs

Fotó: Twitter

A Kalba legutóbb tavaly december 14-én tudott győzni, azóta sorrendben 17 mérkőzésen nyeretlen maradt. Dzsudzsákék az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságában és a kupában is rendre felsülnek. Nem csak a 2018/19-es idényt zárták borzalmasan, az új idényt szintén csapnivalóan kezdték.

A Kalba augusztusban mindkét meccsét elbukta az egyesült arab emírségekbeli Ligakupában, így nulla ponttal csoportja utolsó előtti helyén áll. Egy hete a bajnokság is elrajtolt, és ott sem jártak sikerrel, az al-Ain 3-2-re verte Dzsudzsákékat. A magyar légiós szokás szerint kezdőként kapott lehetőséget, gólpasszt adott, majd reklamálásért sárga lappal büntették.

A Kalba csütörtök délután az előző évi bajnokcsapat, a Sharjah ellen próbálja lezárni a negatív szériát, a kilenc hónapja tartó nyeretlenséget. Mindez azt jelenti, hogy Dzsudzsák idén mindössze a magyar válogatott tagjaként ünnepelhetett, hiszen a nemzeti csapat Horvátországot, Azerbajdzsánt és Walest is legyőzte az Eb-selejtezőkön. Klubszinten ilyen hosszú nyeretlenségi szériát még soha nem élt meg.

Dzsudzsáknak ez a második idénye az al-Ittihad Kalbában, februárban egy évvel meghosszabbították a szerződését, ami 2020 nyarán jár le.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?