SPORT

Megszólalt Schumi fia, ezért szereti Magyarországot

Mintha csak a Schumacher-családnak építették volna Mogyoródon a Hungaroringet.
  • Szerző: SK

A 2013-as síbalesete óta odahaza ápolt Michael Schumacher is imádott nálunk versenyezni, a hétszeres világbajnok hét nagydíjat is megnyert Magyarországon. Fia, a jelenleg a Forma-2-esek között köröző Mick a kategóriában eddig kétszer állhatott dobogóra: tavaly futamot nyert nálunk, idén pedig a harmadik lett az első futamon. Legutóbb családja, édesanyja és nővére és a nagymamája is a helyszínen szurkolta ki a történelmi sikert. Velük nagyot ünnepelt a hétvége lezárásaként.

Fotó: AFP

Idén a koronavírus-járvány miatt csak a stábtagok érkezhettek a Magyar Nagydíjra, a Ferrari-akadémia növendéke így is otthon érezte magát a ringen.
„Fekszik a nekem ez a pálya. Azt tudom, hogy Magyarországon sok rajongóm van, és bár ők most nem lehetnek itt, talán a távolból is erőt adtak nekem. Az sem mellékes, hogy itt sok a kanyar, ez előny a számomra” – mondta a szombati nap után Mick, aki egy hete, Ausztriában is közel állt a dobogóhoz, akkor banális hiba miatt kellett feladnia a versenyt. Eddig nem ismert okból aktiválódott az autójában levő tűzoltókészülék, habbal fecskendezve be a pilótafülkét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?