KIAJOBB

Leleplező fotó, aranyérmes lett az Újpest szurkolója, pályára is lépett

Története során 11. alkalommal hódította el a labdarúgó Magyar Kupát az Újpest. A csapat játékosa, Máté Zsolt három éve még szurkolóként ünnepelt.
  • Szerző: Ripost

Az Újpest FC nyerte a labdarúgó MOL Magyar Kupa 2020/21-es kiírását: a lila-fehérek hétfőn hosszabbítás után 1-0-ra legyőzték a MOL Fehérvár FC-t a Puskás Arénában rendezett döntőben.

Máté Zsolt (háttal) hétfőn játékosként ünnepelt

Máté Zsolt (háttal) hétfőn játékosként ünnepelt
Fotó: Réti Zsolt

Az Újpest vezetőedzője, Michael Oenning a döntő 118. percben csereként küldte pályára Máté Zsoltot. A 23 éves hátvéd két éve kötött profi szerződést a lila-fehérekkel, a csapat 2018-as Magyar Kupa-győzelmét még a lelátón, szurkolóként ünnepelte.

„Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy Magyarország egyik legnagyobb múltú klubjánál kaphattam profi szerződést” – mondta Máté 2019 júniusában, amikor aláírta a megállapodását. „Én kiskorom óta nagy Újpest szurkoló vagyok, úgyhogy ez egy valóra vált álom számomra.”

Máté Zsolt 2018-ban még a lelátón tapsolt az újpestiek kupagyőzelme után

Máté Zsolt 2018-ban még a lelátón tapsolt az újpestiek kupagyőzelme után
Fotó: Réti Zsolt

Máté Zsolt Kecskeméten kezdett futballozni, 2014-ben szerződött a Budapest Honvéd-MFA-hoz, majd 2017 augusztusában került Újpestre. Az Újpest FC II-ben összesen 55 BLSZ I. osztályú bajnokin szerepelt, 12 gólt szerzett, és közben folyamatosan szurkolóként buzdította az NB I-es csapatot. Az utóbbi két évben már a pályán segített, 15 bajnoki meccsen játszott az NB I-ben.

És ezeket olvastad már?