TÜZELŐÁLLÁS

Szándékos emberöléssel vádolják Maradona kezelőit

Az orvosi jelentés szerint az argentin Diego Maradona halálát súlyos szívelégtelenség, tüdőödéma és a légzésleállása okozta.
  • Szerző: Ripost

Egyelőre gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják a tavaly elhunyt Diego Maradona orvosát és pszichológusát, és bíróság elé állítják őketírja a Radio Dogo. A hivatalos vizsgálat szerint az argentin legenda halála elkerülhető lett volna, mert Maradona állapota egyértelműen azt jelezte, hogy teljesen más kezelésre van szükség, ám ezt figyelmen kívül hagyták.

A lap hozzáteszi, hamarosan még súlyosabb mulasztásokra derülhet fény, amelyek alapján szándékos emberölésre módosulhat a vád. Mindez 8-tól 25 évig terjedő börtönbüntetést jelenthet.

A gyanú szerint egyre több felelőse van Maradona halálának

A gyanú szerint egyre több felelőse van Maradona halálának
Fotó: AFP

Maradona haláláért Leopoldo Luque idegsebészt, Agustina Cosachov pszichiátert, és Mariano Perronit, az ápolók vezetőjét teszik felelőssé. A törvényszék nem megfelelő kezeléssel, és általános gondatlansággal vádolja őket.

Az orvosi jelentés szerint Maradona halálát súlyos szívelégtelenség, tüdőödéma és a légzésleállása okozta. Mindez azonban elkerülhető lett volna, ha időben reagál az egykori futballistát kezelő személyzet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?