KIAJOBB

Elárulták a magyar lányok, ezt remélhetjük az új olimpiai sportágtól

Teljesen új sportágak mutatkoznak be, vagy térnek vissza Tokióban az olimpiára. A Ripost7 bemutatta a softballt és a hazai helyzetét.
  • Szerző: SK

Aki látott már baseball-meccset, az nagyjából sejtheti, miről is szól a softball. Az olimpiai döntéshozók erre sportágra is szavaztak, amikor az olimpiák népszerűsítése miatt bevették őket a programba. A 7 bemutatta a sportágat, amelyet főleg nők űznek.

Fotó: Máté Krisztián, Ripost

Az olimpiai műsorba 2008 után visszatérő softball csak nagyon kevésben tér el Amerika egyik kedvenc sportjától, a baseball-tól. Egyfelől kisebb a pálya, a fehér helyett zöld labda nagyobb, az ütő fa helyett fémből van, a dobótechnika pedig más. A legnagyobb különbség pedig, hogy ezt a sportágak főleg lányok játsszák.

„Jelenleg körülbelül 150 igazolt játékosunk van az országban, de dolgozunk a fejlesztésen” – mondta lapunknak Nagy Krisztina, a Budapest Red Wolves csapatvezetője. – A softball alternatívát jelenthet a kézilabdázást sérülékenység miatt feladó játékosoknak is. Emellett amerikai csapatokkal vagyunk kapcsolatban, onnan próbálunk edzőket elcsábítani, akik aztán játékosokat is hozhatnak honosítással a válogatottban.„

Fotó: Máté Krisztián, Ripost

A magyar csapat nem lesz ott a tokiói olimpián, de a terv az, hogy a 2028-as kijutásra már legyen esélyünk.

”A sportágban jelenleg Amerika, Japán és Olaszország számít nagyhatalomnak, mi most a júniusi Európa-bajnokságra készülünk.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?