SPORT

Magyar focisiker, Gulácsi a világ legjobbját is veri

Egy brit napilapnál rácsodálkoztak, micsoda karriert futott be a magyar kapus, mióta távozott az őt évekig mellőző Liverpooltól.
  • Szerző:

Gulácsi Péter 2007-től 2013-ig tartozott a Liverpool kötelékébe, nem csoda tehát, hogy az angol sajtó is foglalkozik az RB Leipzig kapusával. A Daily Mail elemzéséből például kiderül, hogy a magyar válogatott játékos fontos mutatókban előrébb tart, mint a világ legjobbjának választott liverpooli Alisson Becker.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images

Gulácsi tavaly augusztus óta a Bundesliga-kapusok közül ő kapta a legkevesebb gól, és ő zárta a legtöbb mérkőzést kapott gól nélkül. A német mezőnyben ezekkel a mutatókkal olyan klasszist múlt messze felül, mint például a Bayern München világbajnoka, Manuel Neuer. Nemzetközi viszonylatban is állja a versenyt, sőt!

A védési hatékonyságánál csak Jan Oblaké (Atlético Madrid) jobb: Gulácsi a kapujára tartó labdák 77,8 százalékát hárította, a szlovén 78-at. Ugyanakkor a világ legjobbjának választott Alisson 77,6, a barcelonai Ter Stegen 70,7 százalékot, nem beszélve a messze lemaradó további világklasszisokról David De Geától Thibault Courtois-ig.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?