OLDALVONAL

Kreatív módon biztosították a nézők közötti távolságtartást a Fradinál

Először játszott hazai pályán a Ferencváros, amióta újra beengedik a nézőket a stadionokba a labdarúgó NB I-ben. A Diósgyőr ellen 3-0-ra megnyert bajnokin a kartonbábuk között ültek a drukkerek, hogy ne is gondolhassanak az előírások megszegésére.
  • Szerző: GG

A Ferencváros mindent megtett azért, hogy betartsa a koronavírus-járvány miatt előírt egészségügyi intézkedéseket. A Groupama Arénában korábban 8 ezer darab kartonpapír-figurát helyeztek el, amelyek nagy része a lelátón maradt azután is, hogy időközben limitált létszámban újra látogathatóak a sportesemények. A „papírfradisták” szolgáltak ugyanis a távolságtartás betartására, miután csak minden negyedik székre ülhetnek le a drukkerek (másutt több példa is volt arra az utóbbi napokban, hogy az ultrák a szabályokra fittyet hányva összezsúfolódtak).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szurkolók a kartonbábuk között drukkoltak
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A kilátogatók láthatóan jól érezték magukat a nem megszokott társak között. Az aréna többi részén rögzítették azokat a székeket, amelyekre nem lehetett leülni.

Kézfertőtlenítés a beléptetésnél

Nem csak a lelátón, hanem már a stadion bejáratnál is figyeltek arra, hogy a szurkolók higiénikus körülmények között juthassanak be. A Groupama Arénában már a megnyitása óta vénaszkenneres beléptetés van, ami jelenleg az A-típusú szurkolói kártyásokra érvényes. A tenyérlenyomatot leolvasó rendszer használata előtt és után is fertőtlenítővel fújták le a nézők kezét.

Kézfertőtlenítés a vénaszkenner előtt Fotó: Ripost

A többi klubnál a B-középben egymás mellett szurkoltak eddig a drukkerek, azonban itt erre sem volt példa, miután a Fradi-tábor nem megy be addig a mérkőzésekre, amíg ott nem jelenhet meg elfogadható létszámban. Az ultrák a kapu mögötti szektorban egy hatalmas molinón üzentek a játékosoknak „Veletek a tábor!” felirattal.

A két csapat játékosai sem egyszerre jöttek ki a pályára, azonban ott már férfias küzdelem zajlott. A találkozót 3-0-ra megnyerő Fradi már 51 hazai bajnoki (40 győzelem, 11 döntetlen) óta veretlen, és hat fordulóval a vége előtt kilencpontos előnnyel vezeti a tabellát a Mol Fehérvár előtt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?