SPORT

Komoly elhatározásra jutott az Exatlon után Tóth Dávid, sokakat meglepett

A sportoló magánéletére szeretne koncentrálni.
  • Szerző: Ripost

Tóth Dávid világbajnok magyar kajakozó igazán nehéz válaszút elé érkezett tavaly decemberben, amikor felkérték az Exatlon Hungary műsorába. Tudta, hogy ha elvállalja a műsort, akkor búcsút kell mondania az ötkarikás játékoknak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ám döntését megkönnyítette, hogy a tokiói olimpián eltörölték az 1000 méter kajak négyest, amiben igazán jó eredményeket tud elérni. Döntéséhez az is hozzájárult, hogy eddig más számban nem sikerült a kvalifikációja az olimpiára, sőt a világbajnokságra sem jutott ki három éve.

Fotó: Markovics Gábor

„Egyáltalán nem bántam meg, különösen annak tükrében, hogy a játékokat elhalasztották. Azt hiszem, nagyon ideges lettem volna, ha nemet mondok a TV2 felkérésére, és két szék között a pad alá esek. Így azonban újragondolhattam, hogy 2021-re megpróbálok-e kijutni Tokióba. De meghoztam a döntést: nem indulok”kezdte a Storynak Tóth Dávid.

A sportolónak az adott újabb lehetőséget, hogy a koronavírus miatt elhalasztották az ötkarikás játékokat. Ám döntését nem változtatta meg, továbbra sem akar indulni a nevezésen, amit alapos indokkal is megmagyarázott.

„A jelenlegi helyzetben úgy látom, még kisebb esélyem lett volna, hiszen az Exatlonban sérüléseket is összeszedtem, és 5 hónapnyi edzés is kimaradt az életemből. Úgy döntöttem, inkább civil irányba terelem az életemet. Utánpótlás-neveléssel szeretnék foglalkozni, és egy város megkeresett egy sprot-főtanácsadói pozícióval” – árulta el jövőbeni terveit Tóth Dávid.

A sármos kajakos így elsősorban magánéletét szeretné egy kicsit előtérbe helyezni, és reméli, hogy nemsokára rátalál a szerelem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?