TÜZELŐÁLLÁS

Kitoltak a magyar szurkolókkal, sokat kell utazni a kedvencekért

Pár óra helyett, hat órát kell utaznia a magyar drukkereknek az férfi kézilabda Európa-bajnokságra. A válogatott ugyanis Ausztria helyett a svédországi Malmőben lép pályára a csoportkörben.
címkék:
  • Szerző: ST

Nyáron rengeteg szurkoló felhördült, amikor kiderült, hogy Bécs vagy Graz helyett Svédországba kell utazni és szállást foglalni a magyar férfi kézilabda-válogatott Eb-meccseire.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az osztrák, svéd, norvég közös rendezésű viadal szervezőinek joga volt a sorsolás előtt három csapatot elhelyezniük az egyes városokban, így került Dánia a malmői négyesbe, Németország Trondheimbe, Horvátország pedig Grazba.

Fotó: MTI

Dánia miatt utazhatunk Malmőbe

A magyar válogatottat ezt követően húzták az olimpiai- és világbajnoki címvédő Dánia mellé, így nem volt esély az osztrák helyszínre, ahová vélhetően több ezer magyar drukker utazott volna el.

„Ez borzalmas! Nagyon nehéz dolgunk lesz. Dánia nemcsak a csoportunkból, az egész mezőnyből is kiemelkedik, őrületes bravúr lenne ellene a pontszerzés. Ráadásul északon a szurkolói is követik”
– nyilatkozta a sorsolás után a válogatott kapusa, Mikler Roland a Nemzeti Sportnak.

A horvátok egyébként Szerbiával, Montenegróval és Fehéroroszországgal szerepelnek egy csoportban Grazban, míg Bécsben a házigazda Ausztria Csehországot, Észak-Macedóniát és Ukrajnát látja vendégül.

Bánhidiék Malmőben harcolnak a továbbjutásért
Fotó: MTI

Nem várható több ezer magyar szurkoló Malmőbe

A magyar szurkolók egy kisebb csoportja ugyan Svédországba is elkíséri a csapatot, de nem valósul meg az, mint az 1995-ös vagy 2003-as női kézi vb-döntőjében, amikor lényegében csak magyarokkal telt meg a bécsújhelyi és a zágrábi aréna. Legutóbb 2014-ben adott otthont hazánk komoly kézilabda-tornának, akkor a női Eb-n a szomszédos románoknak és ukránoknak is kedvezve azzal, hogy Debrecenben játszhassak a csoportmeccseiket. Ez a szívességet most nem kapta meg a magyar válogatott a szervezőktől.

Fotó: MTI

Csak Svédországban játszhat a válogatott

További rossz hír a magyar rajongók számára, hogy a középdöntőbe jutás esetén sem a bécsi csoportba kerülnek Mikler Rolandék, hanem maradnak Malmőben. A torna elődöntői és éremcsatái pedig Stockholmban lesznek.

A magyar válogatott szombaton, 16 órától, Oroszország ellen kezd az Eb-n.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?