KIAJOBB

Világraszóló magyar siker született Amszterdamban

A 3x3 néha négy. Vb-ezüstérmet nyertek, és kijutottak az olimpiai selejtezőtornára a kosaras lányok.
  • Szerző: vav

A magyar női válogatott ezüstérmet nyert az Amszterdamban rendezett 3x3-as kosárlabda-világbajnokságon. A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta csapat a döntőben újra attól az első helyen kiemelt Kínától kapott ki (13-19), amely egyedüliként felülmúlta a mieinket már a csoportkörben is.

 

Nem ez volt a legjobb meccsünk, de nagyon örülünk az ezüstnek is. Köszönjük a biztatást

- mondta az összecsapás után mosolyogva Medgyessy Dóra.

Károlyi Andrea együttese - amely tavaly a manilai vb-n nyolcadik lett - érmesként részt vehet a jövő májusi, húszcsapatos olimpiai selejtezőn. A tokiói játékokra emellett a november 1-jei világranglista első három helyezettje automatikusan kvótát szerez.

Nagyot küzdött a magyar válogatott, de a remekül kezdő Kína túl nagy falatnak bizonyult - minden elismerést megérdemelnek a lányok, kiváló eredmény az ezüstérem!

Közzétette: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége – 2019. június 23., vasárnap

 

A 3x3-as kosárlabdában - amely új számként szerepel a 2020-as olimpia műsorán - tíz percig vagy 21 pontig tart a mérkőzés, amelyet egy palánkra vívnak a háromfős (egy cserelehetőséggel rendelkező) csapatok. Minden dobás egy pontot ér, kivéve a körgyűrűn kívülieket, amelyekért két pont jár. A meccsenkénti egy időkérésnél csak a játékosok lehetnek jelen, a szövetségi kapitány nem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?