KIAJOBB

Érdemes lesz korán kelni, minden a magyar sztárbringásnak kedvez Tokióban

A 234 kilométeres táv útvonala kifejezetten kedvező Valter Attila számára, mert három nagy hegyre fel kell tekernie a közel 130 fős mezőnynek.
  • Szerző: Ripost

Valter Attila vadonatúj bringával versenyez majd az országúti kerékpárosok szombati mezőnyversenyében a tokiói olimpián. A 23 éves versenyző magyar idő szerint hajnal 4-kor rajtoló mezőnyversenyben áll rajthoz az ötkarikás játékokon. A 234 kilométeres táv útvonala kifejezetten kedvező számára, mert három nagy hegyre – közte a Fudzsira is – fel kell tekernie a közel 130 fős mezőnynek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

alter Attila szombaton éremért harcolhat Tokióban

Valter Attila szombaton éremért harcolhat Tokióban
Fotó: MTI

A Groupama-FDJ magyar versenyzője elárulta, nagyon jók az első tapasztalatai az új versenygépéről, amely mindössze 6,8 kilogramm súlyú.

„Kifejezetten jól megy vele minden. A sprintekben nem szoktam vigéckedni, de még az is jobban megy ezzel a kerékpárral, amelynek merevebb a váza, mint a korábbinak, mégis könnyebb hajtani” – mondta a Lapierre márkájú fehér kerékpárról az MTI-nek Valter, aki az idei Giro d'Italián három napig viselte az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?