KIAJOBB

Rengeteget köszönhet édesapjának Valter Attila, akit egy ország ünnepel

Valter Attila átvette a vezetést az összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán.
  • Szerző: Ripost

A Groupama-FDJ magyar bringása, Valter Attila a 12. helyen ért célba a Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszon, de az összetettben a csütörtöki etap kezdetén még előtte álló mindhárom versenyzőt megelőzte, a mögötte lévő nagy esélyesektől pedig alig maradt el, így a legjobb fiatal kerekesnek járó fehér mellé megszerezte az éllovast megillető, legendás rózsaszín trikót. Magyar versenyző még soha nem viselt élen állónak járó dresszt háromhetes viadalon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Valter Attila történelmi sikert aratott

Valter Attila történelmi sikert aratott (Fotó: AFP)

Valter tavaly ősszel azzal robbant be a köztudatba, hogy megnyerte a Tour de Hongrie-t, de immár nemzetközi figyelmet is keltett. Íme, öt érdekesség az ország új ünnepelt sportolója kapcsán:

- Valter Attila június 12-én ünnepli a 23. születésnapját. A magyar bringás 185 centi magas, és 65 kilós. 2018-ban a Pannon Cycling Team csapat tagjaként lett profi kerékpáros.

- A Magyar Kerékpáros Szövetség 2019 decemberében őt választotta az év férfi országúti kerékpárosának.

- A magyar bringás rengeteget köszönhet az édesapjának, aki szintén kerékpáros volt, és tudatosan építette fia pályafutását. Valter tavaly a Tour de Hongrie befutója után először őt ölelte meg.

- Valter az Eszterházy Károly Egyetemen sportszervezőnek tanul. A nyári terepgyakorlatok számos túrát tartalmaznak, tavaly a éppen akkor érte őt el telefonon, amikor a Bükkben a 20 kilométeres távot teljesítette.

- Tavaly szeptemberben Valter Attila győzelmével zárult a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny. Ezt megelőzően Lengyel Tamás diadalmaskodott magyarként, még 2005-ben. Ennek ellenére Valter nem ünnepelt a siker után, másnap már az Eszterházy Károly Egyetemen folytatta a tanulmányait.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?