KIAJOBB

Túlértékelt külföldiek, Bozsik kiáll a magyar edzőkért

Elképesztően izgalmas két hétvége következik a labdarúgó NB I-ben, ahol a Honvéd és a Videoton küzd a bajnoki címért.
  • Szerző: Ripost

Azonos pontszámmal várja az utolsó két fordulót a Honvéd és a Videoton az NB I-ben, a kispestieket a több győzelmük rangsorolja az élre. Az egykori szövetségi kapitány, Bozsik Péter a %%-nak elárulta, a Honvédnak szorít, de a Videoton sikeréra számít:

- Kire tippel?

- Rendkívül kiegyensúlyozott a bajnokság, bármi előfordulhat az utolsó két meccsen, de szerintem ezen a hétvégén még semmi sem dől el. A záró forduló határoz az első helyről, gyakorlatilag döntőt játszik majd egymással a Honvéd és a Videoton. Elvileg a fehérvári csapatnak kéne befutnia, mert lényegesen erősebb játékoskerettel rendelkezik a Honvédnál. Viszont a kispestiek nagyon együtt vannak, az egység és a csapatszellem ilyenkor csodákra képes.

- Több szállal kötődik a Honvédhoz, hiszen édesapja, az Aranycsapat klasszisa, Bozsik József ott játszott, ön pedig ifjúsági játékosként szerepelt a csapatnál. Szorít nekik?

- A kispesti klubhoz való kötődésem születésemtől datálódott, mindig kiemelten figyelem őket. A Honvéd már azzal bravúrt okozott, hogy bele tud szólni a bajnoki cím sorsába. Független szakértőként, az M4 munkatársaként nem illik ilyet mondanom, de természetesen szorítok a Honvédnak.

- Edzőként, 2002-ben, hasonlóan szoros befutó után lett bajnok a Zalaegerszeggel. Érez bármilyen párhuzamot a mostani és az akkori történtek között?

- Jó volt nálunk a csapategység, ami most a Honvéd mellett szól, ha a két évadot párhuzamba állítjuk. Nálunk a minőség is adott volt, noha ezt a bajnoki rajt előtt senki sem vette komolyan. Amúgy minden fejben dől el, az edzések taktikai része számít, mert fizikailag az utolsó egy-két hétben már nem lehet sokat hozzá tenni.

- Sorrendben harmadszor nyeri olyan csapat a bajnoki címet, amelyet külföldi edző irányt. Háttérbe szorultak a magyar edzők...

- A körülményeket kell kiemelni, mert ezt érzem döntőnek. Ha a magyar edzők hasonló lehetőségekhez jutnának, mint amilyeneket a külföldiek kaptak, akkor ők is bajnoki címet nyernének. A magyar kollégák többször bizonyították, hogy lényegesen rosszabb körülmények között is tudtak bajnokságot nyerni. Ellenben nagyon sok külföldi edző rosszabb körülmények között nem boldogult a csapatával Magyarországon.  

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?