KIAJOBB

Titkokról és meglepő nehézségekről vallott Hosszú Katinka edzője

Üröm az örömben. Hiába versenyez csúcsformában úszósztárunk, sajnos negatívumokat is tapasztaltak az edzőjével.
  • Szerző: vav

Nagyszerű formában versenyezte végig a Mare Nostrum sorozatot Hosszú Katinka. A Monacóban, Canet-en-Roussillonban, majd Barcelonában rendezett hármas viadalon világklasszisunk úszott versenycsúcsot, a világ idei legjobbját, meglepő egyéni csúcsot, szerzett 10 aranyérmet, ám edzője szerint így sem volt minden tökéletes.

 

Szerencsére az Iron Swim honlapján megjelent nyilatkozatból kiderül: a júliusi dél-koreai világbajnokság előtt most még a tapasztalatszerzés és a kísérletezgetés volt a lényeg.

„Mivel a Champions Swim versenyein nem volt 400 vegyes, örültünk, hogy végre hármat is tudott úszni gyors egymásutánban. És ami még örömtelibb volt, hogy stabilan hozta a 4:32-4:33-as időket. Megszorítani sem tudták! Ez persze jó és rossz is volt egyben. Amit akartunk, elterveztünk, azt ki tudta próbálni, de

picit hiányzott a nyomás, hogy megszorítsák, mint például Marseille-ben

– értékelt Petrov Árpád.

Te tudod, mit jelent az, hogy Mare Nostrum? Ha nem, most megtudhatod, mert Petrov Árpi nemcsak a háromállásos sorozatot...

Közzétette: Iron Swim – 2019. június 18., kedd

 

„Ki kell emelnem,

Katinka mennyire jól meg tudott birkózni a nehézségekkel, az esővel, a hideggel, a Canet-ba tartó repülőjárat 10 órás késésével, tette mindezt jókedvvel és rendkívül fegyelmezetten.

A tapasztalatokról még annyit, hogy minden úszásnemhez felírtunk egy-két észrevételt, és ezeken fogunk dolgozni a következő három hétben. Hogy pontosan mik ezek, az legyen a mi titkunk. Annyit mondhatok, hogy egy jól sikerült felkészülés finisébe érkeztünk"

- mondta többek között Hosszú Katinka edzője.