KIAJOBB

Teljesen szétesett az évezred legjobb csapata

Az amerikaifutball hatszoros bajnoka idei kiesése után távozhat az edző és a sztárirányító, mi pedig szegényebben leszünk a sporttörténelem egy fontos csapatával.
címkék:
  • Szerző:

Lehet őket imádni, vagy éppen gyűlölni, de tény: a New England Patriots amerikaifutball-csapata az évezred legsikeresebb együttese. Robert Kraft tulajdonos, Bill Belichick vezetőedző és Tom Brady tökélyre fejlesztették a klubmodellt. Az évezredben hat bajnoki címet szereztek, s összesen kilencszer játszottak Super Bowlt. Idén azonban csúfos véget ért a szezon.

Fotó: Getty Images

A kiváló elkapó Rob Gronkowski tavalyi visszavonulásával már megérkeztek a károgók, de Brady negyvenen túl sem akart visszavonulni. Kapott egy remek védelmet, a gárda simán bejutott a rájátszásba, egy hét alatt mégis tönkrement mindent. Előbb otthon kikaptak az ezerszer lesajnált Miamitól, ez pedig azt jelentette, hogy játszaniuk kellett már a rájátszás első körében. S ahogy sokan sejtették, itt el is érkezett a végállomás. A jó formában lévő Tennessee Titans 20-13-ra nyert Bostonban, a New England pedig hét év után kapott ki először otthon rájátszásmeccsen. Tom Bradynek a következő szezonra nincs szerződése, cserébe most van 70 napja eldönteni, mit is akar kezdeni magával. Kijelentette, hogy nem vonul vissza, ennek ellenére lehet, hogy többé nem láthatjuk őt a Patriots mezében.

Brady utolsó meccse volt a Patriotsban? Fotó: Maddie Meyer/Getty Images)

„Ki tudja, mit hoz a jövő? Ezt most hagyjuk. Imádom a New Englandet, ez a legjobb alakulat. Robert Kraft és Bill Belichick mellett játszani évekig felemelő volt, senki sem kívánhatna szebb pályafutást magának, mint az enyém. Meg vagyok áldva. Nem tudom, mit hoz a jövő, ezért nem is mennék bele jóslatokba” – mondta az irányító, akit többek között szívesen látnának Los Angelesben és Dallasban is.
Ha Brady megy, akkor valószínűleg Belichick mester sem marad, vagyis teljesen új stábnak kell újra felépítenie a Patriotsot. Ebben az esetben egy kevésbé sikeres korszak köszönt a drukkerekre és a csapatra.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?