KIAJOBB

Szoboszlai a BL-meccs után elárulta, mikor igazolhat egy nagycsapathoz

Indulhat a verseny az aláírásáért? A jövőjét firtató kérdésre adott válasza egybecseng az utóbbi napok híreivel.
  • Szerző: vav

Szoboszlai Dominik 88 percet játszott a Salzburg idei utolsó Bajnokok Ligája-csoportmeccsén a címvédő Liverpool ellen. A nagy tehetségeket felsorakoztató osztrák csapat az ő jó játékának is köszönhetően az első félidőben alaposan megizzasztotta a világ legjobbját, de végül a rutin – és ami a legfontosabb: a gólok – 2-0-s angol győzelmet hoztak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az első félórában szárnyaltak Szoboszlaiék (feketében) a címvédő ellen, de gólig nem jutottak
Fotó: AFP

A Salzburg csoportharmadikként az Európa-ligába „ejtőernyőzik”, de erősen kérdéses, hogy a tavaszi egyenes kieséses szakaszra is marad-e a 19 éves magyar válogatott középpályás. Szoboszlai az M4 Sport-nak nyilatkozott a nagy iramú mérkőzésről, majd – miután a 'Pool-edző Jürgen Klopp is gratulált a játékához – a jövőjéről is elejtett egy sokat mondó megjegyzést.

„Nem nagyon szoktam, és most sem szeretnék arról beszélni, hogy mi lesz velem a jövőben. Most itt vagyok, lejátszottam a BL-meccsemet, hétvégén bajnoki meccsünk van. Aztán majd januárban beszélhetünk”

- célzott arra, hogy a téli szünetben eldőlhet a sorsa.

Ez egybecseng az utóbbi napok olasz és angol sajtóhíreivel, melyek szerint Szoboszlai a BL-kaland után távozna a Salzburgtól. Leginkább a Juventus, az Internazionale és az Arsenal élénk érdeklődéséről sorjáznak a vele kapcsolatos átigazolási pletykák. Sőt, a minap arról cikkeztek, hogy az ügynöke januárra újabb tárgyalást javasolt a Lazio képviselőinek, ahol a fiatal focista korábban már járt is felmérni a körülményeket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?