KIAJOBB

Szexvideós zsarolás, felelnie kell a Real Madrid sztárjának

A francia csatár ügyvédje szerint abszurd a döntés.
  • Szerző: SK

Karim Benzemát, a Real Madrid francia labdarúgóját zsarolási kísérletben való bűnrészesség vádjával állítják bíróság elé a szexvideós zsarolásként elhíresült ügy miatt. A versailles-i ügyészség csütörtöki bejelentése szerint a 33 éves csatáron kívül további négy vádlottja van a büntetőügynek. A tárgyalás kezdetének időpontját még nem határozták meg.
„Ez a döntés éppen annyira abszurd, mint amennyire kiszámítható volt” – mondta Sylvain Cormier, a futballista ügyvédje, aki szerint védence „üldöztetésnek” van kitéve.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Fotó: MTI

Az 52-szeres francia válogatott Mathieu Valbuena 2015 júniusában tett panaszt, mert egy ismeretlen felhívta és közölte vele: birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy „elrendezését” javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.
A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték.

És ezeket olvastad már?