KIAJOBB

Na, most sokan meglepődnek: Ezt mondta Szalai Ádámról az edzője

Hét meccsen egy gólpassz – de sok más! A Mainz szakvezetője gólok nélkül sem elégedetlen nyáron igazolt csatárával, sőt...
  • Szerző: vav

A visszatérése óta már a hetedik meccsét játszotta a Mainz csapatában, de még csak az első gólpasszát adta Szalai Ádám a Köln elleni 3-1-es hétvégi győzelem során. A kapuba egyelőre nem sikerült betalálnia, de edzője ettől függetlenül elégedett vele.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gólok nélkül is sokat jelent a csapatának
Fotó: Getty Images

„Ádám ügyes játékos, így tudta előkészíteni a gólunkat is, háttal a kapunak. Sokszor jól ér labdába, jól csúsztatja tovább fejjel, és gyakran szerzi meg a le- és kipattanókat, így a többiek feljebb léphetnek”

- idézte Sandro Schwarz mainzi vezetőedzőt a Kicker.

A szakember ugyanazt hangsúlyozta, amit korábban több magyar szövetségi kapitány is, amikor a szurkolók góltalansági sorozata miatt bírálták a 193 centis középcsatárt: nevezetesen, hogy Szalai fáradhatatlan munkája, erőteljes stílusa és kisugárzása is óriási segítséget jelent a csapatának.

„Ha igazán szenvedélyesen játszol, ha bedobod magad, ha nem hagyod magad lerázni és belemész minden párharcba, akkor az emberek mögötted fognak állni és ünnepelni, ami mindent megkönnyít. Így volt ez ma”

- értékelt elégedetten Szalai Ádám a közvetlen rivális legyőzése után.

Hozzátette: legközelebb szombaton, Lipcsében (Gulácsi Péter és Orbán Willi csapata, az RB Leipzig vendégeként) nagyon nehéz dolguk lesz, és mindenképpen tovább kell javulniuk, hogy eredményesek legyenek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?