KIAJOBB

Na, most sokan meglepődnek: Ezt mondta Szalai Ádámról az edzője

Hét meccsen egy gólpassz – de sok más! A Mainz szakvezetője gólok nélkül sem elégedetlen nyáron igazolt csatárával, sőt...
  • Szerző: vav

A visszatérése óta már a hetedik meccsét játszotta a Mainz csapatában, de még csak az első gólpasszát adta Szalai Ádám a Köln elleni 3-1-es hétvégi győzelem során. A kapuba egyelőre nem sikerült betalálnia, de edzője ettől függetlenül elégedett vele.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gólok nélkül is sokat jelent a csapatának
Fotó: Getty Images

„Ádám ügyes játékos, így tudta előkészíteni a gólunkat is, háttal a kapunak. Sokszor jól ér labdába, jól csúsztatja tovább fejjel, és gyakran szerzi meg a le- és kipattanókat, így a többiek feljebb léphetnek”

- idézte Sandro Schwarz mainzi vezetőedzőt a Kicker.

A szakember ugyanazt hangsúlyozta, amit korábban több magyar szövetségi kapitány is, amikor a szurkolók góltalansági sorozata miatt bírálták a 193 centis középcsatárt: nevezetesen, hogy Szalai fáradhatatlan munkája, erőteljes stílusa és kisugárzása is óriási segítséget jelent a csapatának.

„Ha igazán szenvedélyesen játszol, ha bedobod magad, ha nem hagyod magad lerázni és belemész minden párharcba, akkor az emberek mögötted fognak állni és ünnepelni, ami mindent megkönnyít. Így volt ez ma”

- értékelt elégedetten Szalai Ádám a közvetlen rivális legyőzése után.

Hozzátette: legközelebb szombaton, Lipcsében (Gulácsi Péter és Orbán Willi csapata, az RB Leipzig vendégeként) nagyon nehéz dolguk lesz, és mindenképpen tovább kell javulniuk, hogy eredményesek legyenek.