KIAJOBB

Rossi már tud valamit? Fordulat, Szoboszlai ehhez a klubhoz igazolhat a Milan helyett

Olasz szövetségi kapitányunk helyesli a legfrissebb híreket a 19 éves magyar tehetségről. Új sztárcsapat a legesélyesebb Dominik aláírására.
  • Szerző: vav

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünet óta szenzációs formában termeli a gólokat és gólpasszokat Szoboszlai Dominik. Az újrakezdés óta tíz tétmeccsen (tíz assziszt mellett) már a hetedik gólját lőtte szerdán a Sturm Graz ellen (5-2).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem csoda, hogy egyre nagyobb a verseny a nyári szerződtetéséért az iránta érdeklődő sztárklubok között. Az utóbbi hetekben az AC Milan tűnt befutónak közülük, de az olasz sportsajtó legfrissebb értesülései szerint immár a Napoli vezeti az érte folyó versenyt.

Dominik az osztrák bajnoki aranyéremmel és „salátástállal”
Fotó: AFP

Hogy lehet benne valami, jelzi: a magyar válogatott szövetségi kapitánya is megszólalt az ügyben.

„A Milan és a Napoli érdeklődése Szoboszlaiért? Mondhatom, hogy a srác készen áll, taktikailag már az olasz bajnokság szintjén képes teljesíteni. Olyan játékos, aki még sokat fejlődhet. Nagyszerű futballista, támadó középpályás. Minden képessége megvan arra, hogy a csúcsra érjen a fociban. Ő egy klasszikus tízes számú játékos, de Nápolyban nem ismeretlen az ilyen. A csatárok mögött játszva képes eldönteni a meccseket. A pozíciós játékban még fejlődnie kell, de Olaszországban erre lesz lehetősége. Az ügynöke egyszer azt mondta nekem, hogy közel van egy északi klubhoz, de most változás állt be. Ha tanácsot kéne adnom neki, azt mondanám, nagyon örülnék, ha Nápolyban játszana tovább”

- idézte a Corriere dello Sport a nápolyi Radio KissKiss-nek nyilatkozó Marco Rossit.

Rossi örülne, ha Szoboszlai végül Nápolyban kötne ki
Fotó: MTI

„Személyesen sajnos nem ismerem Gattusót (Gennaro Gattuso, a Napoli vezetőedzője – a szerző) és a módszereit, de szívesen megnézném, hogyan dolgozik. Biztos vagyok benne, hogy a kezei alatt javulnak a játékosai„

- mondta többek között Rossi.

Az AC Milan jelenleg a hetedik, a Napoli hatodik az olasz bajnoki tabellán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?