KIAJOBB

Óriási elismerés, milliárdokat ért Szoboszlai szárnyalása

Immár a 19 éves tehetség messze a legértékesebb magyar labdarúgó.
  • Szerző: vav

Az eddigi 13,5 millió euróról (4,7 milliárd forint) egy csapásra majdnem a kétszeresére, 25 millió euróra (8,7 milliárd forint) emelte Szoboszlai Dominik becsült értékét a Transfermarkt. Ezzel 19 éves létére ő lett a legtöbbre taksált magyar labdarúgó.Az osztrák Bundesligában előtte csak korábbi salzburgi csapattársa, Erling Haaland (ma már Dortmund) jutott ekkora összegig.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

Nem is kis fölénnyel, hiszen a második Orbán Willi és lipcsei csapattársa, Gulácsi Péter is messze lemaradnak mögötte. A védő értékét 16 millió euróra (5,6 milliárd forint), a kapust 9,5 millió euróra (3,3 milliárd forint) becsülik.

A közösségű szerkesztésű Transfermarkt becslése legfeljebb irányadó, de a jelentős változás is jelzi, hogy máris milyen figyelmet és megbecsülést vívott ki magának Dominik, aki a koronavírus-járvány okozta szünet után a világ egyik legjobb formában játszó futballistája volt.

Ehhez egy apró adalék: szerdán Szoboszlai nevére kerestek rá a legtöbben a statisztikai oldalon, megelőzve a második Zlatan Ibrahimovicot...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?