KIAJOBB

New Yorkban vált valóra a magyar sportoló álma

Borics Ádámnak tapsolt a világ egyik leghíresebb arénájának a közönsége. A 25 éves magyar ketrecharcos látványos kiütéssel, egy repülő térdrúgással győzött pehelysúlyban a világ második legjelentősebb MMA-szervezetének estélyén.
  • Szerző: ST

Az 1800-as lélekszámú kis Heves megyei községből, Sirokról vezetett Borics Ádám nehézségekkel teli útja a New York-i Madison Square Gardenig. A hétvégén legnagyobb ellenfelét, a világranglistán 49 hellyel előtte álló Aaron Picót ütötte ki egy repülő térdrúgással. A „Kölyök” becenévre hallgató magyar sportoló talán legmerészebb gyerekkori álma volt, hogy egyszer az Egyesült Államokban fogják ünnepelni. 

Elképesztő mozdulattal nyert

Bekerültem az ESPN tévécsatornán a nap tíz legnagyobb sportteljesítménye közé

– írta büszkén Borics a Facebook-oldalán.

Borics repülő térdelése:

 


Pedig a pályafutása nem indult egykönnyen. Gyerekkorában, Sirokon nem volt lehetősége bunyózni, a karatét próbálta ki, csakhogy nem volt öve a ruhához, így az édesanyja odaadta neki a fehér fürdőköpenyének övétárulta el nemrég az Origónak.

Egy pláza parkolójában aludt

Később egy egri középiskolában tanult, innen járt fel Budapestre, hogy napi kétszer tudjon tréningezni.

Volt, hogy két edzés között aludtam kicsit az autóban az egyik budapesti pláza parkolójában

emlékezett vissza.


Borics Ádám mégis az egyik legjobb magyar ketrecharcos lett. Az egyik hazai mérkőzése láttán a Bellator nevű ketrecharcos-szervezettől szerződést (és ezzel együtt amerikai vízumot) kapott.

A feleségemmel villámgyorsan össze kellett házasodnunk, hogy ő is megkapja az engedélyt

– mondta el az Origónak a klasszis.

13 mérkőzés után is veretlen

Már két éve élnek Amerikában, de hiányzik neki a család és a barátok, valamint az, hogy a saját nyelvén tudjon vicceket mesélni.
A mindig mosolygós, kalandos utat bejáró versenyző így jutott el odáig, hogy a Madison Square Garden-ben harcolhasson. A győzelmet követően pedig nagyon elérzékenyült a sajtótájékoztatón az eddig veretlen, 13 profi győzelemnél járó Borics.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adam Borics (@adamborics) által megosztott bejegyzés,

Elsírta magát, amikor elmondta: az sem volt egyszerű, amikor a szüleinek Budapestre kellett utazniuk a 2000 fős Sirokról, és ehhez képest most a világhírű New York-i arénában bunyózhatott.

A megható pillanat:

 

 

És ezeket olvastad már?