KIAJOBB

Michael Schumacherről beszélt a fia: megható szavak a legendáról

Mick sosem elsősorban a Forma-1 legjobbját látta édesapjában.
  • Szerző: vav

Tervei szerint jövőre léphet újra szintet Mick Schumacher, aki töretlen fejlődése esetén az Alfa Romeónál kaphat lehetőséget a Forma-1-ben. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher 21 éves fia saját magáról és a 2013-as síbalesete óta ápolásra szoruló apjáról is írt a Sport Bildben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mick Schumachert már nagyon várják a Ferrari-rajongók is a Forma-1-be
Fotó: AFP

„Korán rájöttem, hogy én is Forma-1-pilóta, bajnok akarok lenni. Eleinte különböző álneveket használtam, hogy ismeretlenül versenyezhessek, és töretlenül fejlődhessek anélkül, hogy rámsüssék a 'valakinek a fia'-bélyeget”

- mesélte a kis Schumi a kezdeti évekről.

Idővel aztán fölvállalta a nevét, hiszen megtanulta kezelni ezt a szituációt.

„Őszintén szólva nem érzek nyomást a családnevem miatt, sem azért, mert azt csinálom, amit apám is tett. Leginkább saját magamnak köszönhetem a stresszt, annak, amit én elvárok magamtól. Mindig arra gondolok, hogy miben hibáztam és miben javulhatnék”

- árulta el Mick Schumacher, aki az apjához fűződő kapcsolatáról is ejtett néhány szót.

„Soha nem csak úgy néztem apámra, mint a világ legnagyobb autóversenyzőjére. Ő elsősorban az édesapám. A tőle kapott leckéket nem tartottam mindig maguktól értetődőknek, például azt, hogy mindig legyek nyugodt, sosem túl euforikus, se túl összetört”

- magyarázta a tehetség, aki apja elszántságát már biztosan örökölte: mint fogalmazott, addig nem hagyja abba a versenyzést, amíg nem jut a csúcsra – pontosabban a dobogó legfelső fokára. Előbb a Forma-2-ben, aztán apja nyomdokain a királykategóriában is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?