KIAJOBB

Mélyütés sztárunknak, ráfizetett a koronavírus terjedésére

Márton Anitának rosszul jött a halasztás: három hónap felkészülés szinte a semmiért.
  • Szerző: ripost

Márton Anita nem örül, hogy elhalasztják a márciusra tervezett fedettpályás atlétikai világbajnokságot. Az olimpiai bronzérmes súlylökő így a vb helyett a téli dobó Európa Kupára készül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így három évig marad címvédő
Fotó: MTI

„Nem örültem a hírnek egyáltalán, mert szerettem volna rendesen felkészülni a fedettpályás világbajnokságra”

- nyilatkozott az MTI-nek Márton Anita.

Hozzátette: mivel tavaly későn, szeptember végén rendezték a szabadtéri világbajnokságot Dohában, ezért kevesebb idő jutott pihenésre a fedett idény előtt.

„Keményen végigdolgoztuk az elmúlt három hónapot, kis túlzással a semmiért, de legalábbis, amire leginkább készültünk, azt elvették tőlünk”

- fogalmazott a versenyző, aki címvédőként várta a vb-t.

Tréfásan megjegyezte, a halasztás jó oldala, hogy így három évig marad címvédő...

Az új helyzetben a vb helyett a március 21-22-én sorra kerülő téli dobó Európa Kupa lesz számára az év eleji fő verseny, amelyen eredetileg nem indult volna.

„Úgy döntöttünk, hogy ne menjen kárba a felkészülés, részt veszek a téli dobó EK-n Portugáliában. Bár a presztízse közelébe se férhet egy vb-ének, de ott próbálok majd egy jó eredményt elérni. Ez a tavasszal kezdődő meghívásos versenyek miatt is fontos, mert a téli eredményeket is figyelembe véve döntenek az indulókról, például egy Gyémánt Liga-viadalon, ahol nyolcan léphetnek dobókörbe”

- mondta a 31 éves atléta.

A fedettpályás vb-re öt-hat fős csapattal számolt a magyar szövetség, Márton Anita mellett van indulási szintje a távolugró Nguyen Anasztáziának, és három gátasnak, Szűcs Valdónak, Kerekes Grétának és Kozák Lucának.

A szervezők szerdai bejelentése szerint elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy a kínai koronavírus terjedése miatt az eredetileg március 13-15-re tervezett vb-t egy évvel elhalasztják, mivel Nancsing csak mintegy 530 kilométerre fekszik a járvány gócpontjától, Vuhantól.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?