KIAJOBB

Lőrincz Viktor: Üres a vitrinem

Sosem dolgozza fel a birkózó a riói csalást.
  • Szerző: PB

Lőrincz Viktor a riói olimpián jobb volt ellenfelénél, mégsem őt hozták ki győztesnek. A kötöttfogású 85 kilogrammosok bronzmeccsének az emléke a mai napig kísérti, de ez csak még motiváltabbá teszi az amúgy is elkötelezett birkózót.

- Már csaknem nyolc hónap telt el a botrányos riói bronzmeccs óta. Mennyire sikerült azóta feldolgozni az esetet?

- Olyan, mintha tegnap történt volna. Azt hiszem, nem tudom feldolgozni, csinálom a dolgaim, megyek tovább. A formámmal nincs baj, sorra nyerem a versenyeimet az újvidéki Európa-bajnokság előtt.

- A márciusi, zágrábi versenyen találkozott a riói pontozó bíróval. Milyen volt a viszontlátás?

- Beugrottak az emlékek. Eszembe jutott, hogy ha korrekten, tudása szerint pontoz, én ma olimpia bronzérmes vagyok. És ezt ő is nagyon jól tudta. Nem beszéltünk egymással.

- A riói ellenfelére, a német Denis Kudlára haragszik?

- Nem, mert nem ő hozta a döntéseket. Az egy más kérdés, hogy ez az eset olaj volt a tűzre. Előtte sem voltunk beszélő viszonyban. Nagyképű ez a fiú, én pedig nem szeretem a beképzelt embereket.

- Mi kell ahhoz, hogy elfelejtse Riót?

- Nem tudom elfelejteni. Az az érem már nem lesz nálam, dolgozok érte, de kevés esély mutatkozik rá, hogy megkapom. Ha a német ellenfelemet elkapják az elkövetkezendő 2-3 évben és eltiltják, akkor talán elindulhat egy folyamat, aminek a végén megkapom az érmet.

- A 10 millió forintos összeg mennyiben csökkentette a csalódottságát?

- Fontos a pénz, de egy sportoló soha nem úgy utazik ki egy olimpiára, hogy azt nézi, mennyit kereshet. Hazamegyek, ránézek a vitrinre, és nincs ott az érem… Ezt sajnos a tízmillió forint nem tudja visszaadni. Ezt szeretném azzal meghálálni, hogy igenis nyerek egy olimpiai érmet Tokióban.

- Megvan a pénz helye?

- Az autómat már az olimpia előtt megvettem, tehát erre nem kell pénzt áldoznom. A klubom, a Ceglédi VSE biztosít számomra lakást. A jövőben szeretnék egy saját kertes házat és egy sportolónál mindig gondolni kell a sport utáni életre, szóval meglesz a helye a pénznek. Talán majd hozzácsapom a tokiói aranyért kapott összeghez…

- A motivációval tehát nincs gond…

- Pont ebből kell merítenem. Életem egyik, ha nem a legjobb formáját fogtam ki Brazíliában, erőt ad, hogy bármikor meg tudom csinálni. Ha a formám kitart a 2020-as tokiói olimpiáig, akár aranyérmet is érhet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?