KIAJOBB

Közel volt a szenzáció, ezt tanulták meg egy életre a magyar focisták

Nyolcvan percig élt a remény a világraszóló bravúrra az U17-es világbajnokságon, aztán... Így értékeltek a főszereplők.
  • Szerző: vav

A magyar válogatott vereséggel kezdte szereplését a brazíliai U17-es labdarúgó-világbajnokságon, Goianiában. Preisinger Sándor szövetségi edző csapata sokáig vezetett Nigéria ellen, de a hajrában három gólt kapott. A 2-4-re végződő meccs magyar gólszerzői Komáromi György (3. perc) és Major Sámuel (28.) voltak az ötszörös vb-győztes afrikaiak ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kétszer is vezettek, közel jártak a bombameglepetéshez
Fotó: mlsz.hu

A csalódott magyar játékosok közül az első gólt szerző Komáromi így értékelt a Nemzeti Sport tudósítójának:

„Sokáig jól védekeztünk, de tíz perccel a vége előtt szögletből gólt kaptunk, utána valamiért összeestünk, és az ellenfél ismét betalált. Nem tudom, mi történt akkor velünk.

Sokat kellett védekezni, ami felemésztette az energiánk nagy részét. Többnyire mi tartjuk a labdát, mi diktáljuk a tempót, most fordult a kocka, az ilyen meccsekhez pedig még kevésbé vagyunk hozzászokva.

Nincs más választásunk, a következő meccsen javítani kell, ha ott jól szerepelünk, minden esélyünk meglesz a továbbjutásra. Azt sem bánom, ha harmadikként jutnánk tovább, csak sikerüljön. A küzdeni akarásunkra építhetünk, a koncentráción viszont javulni kell. A Nigéria elleni meccs is megmutatta, hogy nyolcvan percnyi fegyelmezett játék nem elég.”

Preisinger szerint csapatszinten 80 percig ellensúlyozták az ellenfél gyorsaságbeli és technikai fölényét, de a végén elkövetett egyéni hibák döntöttek.

A szövetségi edző szerint mindkét csapat elfáradt, de csak a mieink hibáztak
Fotó: mlsz.hu

„Mindenki elfáradt a végére, az ellenfél is. Mi rengeteg energiát fektettünk abba, hogy megóvjuk a kapunkat a góltól, hiszen dinamikusabb csapattal találkoztunk. Két nagy egyéni hibából fordított Nigéria, és ez megfogta a csapatot, innen már nem tudtunk felállni. Fel kell emelnünk a fejünket, van még két mérkőzésünk rá, hogy megszerezzük a csoportból való továbbjutáshoz szükséges pontokat”

- idézte a szövetség honlapja a szakvezetőt.

A B csoport másik mérkőzésén: Ecuador-Ausztrália 2-1.

A mieink következő ellenfele az ausztrál csapat lesz, magyar idő szerint kedden éjfélkor.

A 24 csapatos brazíliai tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

És ezeket olvastad már?