KIAJOBB

Ez nagy szám lesz, óriási magyar döntő jöhet az olimpián

Minden idők legnagyszerűbb női egyes kajakversenyét ígéri a tokiói 500 méteres vetélkedés, hiszen sokan esélyesek az aranyra. Kozák Danuta sorozatban harmadszor lehet a szám olimpiai bajnoka.
  • Szerző: Ripost

Habár nagyon erős a mezőny, az augusztus ötödikei, csütörtöki fináléig jó eséllyel a szám kétszeres olimpiai bajnoka, Kozák Danuta és hazai kihívója, Csipes Tamara is eljut majd. Ez pedig azt jelenti, hogy szenzációs magyar csatát hozhat a női 500 méter egyes döntője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kozák Danuta ezúttal is aranyesélyes

Kozák Danuta ezúttal is aranyesélyes
Fotó: Nemzeti Sport

Jól jött nekünk az a műsormódosítás, az hogy egyes és páros hajóban nemzetenként 2-2 sportoló indulhat – kezdte Hüttner Csaba a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya a Borsnak. – Mivel Dana és Tami is szerzett már olimpiai aranyérmet, pontosan tudják, hogy mi szükséges a végső diadalhoz. Nagyszerű formában várják az előfutamokat, de nem szabad elbízniuk magukat, mert rettenetesen nagy a rivalizálás ebben a számban.

Lányaink dolgát két egykori kiváló magyar válogatott, Bakó Zoltán és Vereckei Ákos által felkészített külföldi menő is megnehezítheti.

Az egykori olimpiai bronzérmes Zoli évek óta a dánok kapitánya, és legjobbjuk, Emma Jörgensen idén nyert Eb-t Poznanban, míg az olimpiai bajnok Ákos a szerb Milica Novakovicsot készítette fel Tokióra, aki éppen a legutóbbi, szegedi Maty-éren rendezett világkupa-versenyen győzött 500-on.

Hüttner szerint az új-zélandiak menője, Lisa Carrington is versenyben lehet az aranyért.

Róla az utóbbi két évben nem sokat hallottam, de ha tisztességesen felkészült, kiemelkedő riválisnak ígérkezik – magyarázta a kapitány. – És nem szabad megfeledkezni a fehérorosz Marina Litvincsukról sem, hiszen két korábbi olimpián szerzett két bronzérmet, de 5 vb- és 7 eb-elsősége sem akármilyen teljesítmény a különféle egységekben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?