KIAJOBB

Kimi Raikkönen durván odavágott Verstappennek

Verstappen idiótának nevezte a versenybírókat, miután elvették tőle a dobogós helyet.
  • Szerző: Ripost

A hétvégi Forma-1-es Amerikai Nagydíj talán a versenynaptár legizgalmasabb futama volt. Hamilton hiába lett első, a Mercedes egyelőre csak a konstruktőri világbajnoki címet uralhatja. Az erőltetett kanyarokban a pilóták nem egyszer csúsztak ki vagy éppen mentek egymásnak. Alonso alatt megint csődöt mondott a Honda, a spanyol nem szégyellte ismét leróni tiszteletét a gyártó előtt. „Ismételten nyolc ponttól estünk el srácok.” – mondta cinikusan, de rajta kívül Ricciardo, Wherlein és Hülkenberg is kiesett.

A legizgalmasabb rész mégis a futam lefújása után történt. Verstappen az utolsó körben szabálytalanul előzte meg Räikkönent, a négy kerekes elhagyást pedig figyelembe sem véve behajtott harmadikként.

A Red Bull rádión még inkább elhitette pilótájával, hogy övé a bronz, de a lihegőben csúnyán ráfázott. Kimi a maga félmosolyával tudatta ellenfelével, hogy semmi keresnivalója nincs itt, Verstappen pedig szó nélkül elhagyta a termet. Azonban utána nem hagyta annyiban.

„Persze nagy kár, hogy lemaradtam a dobogóról, főleg azok után, hogy egyszer már felvittek a pihenőbe, és aztán onnan ismét elvittek. Az igazság annyi, hogy mindig van egy idióta versenybíró, aki ellenem dönt.”

Kimi csak annyit mondott, hogy „Ha a Red Bull pilótája nem ismeri a szabályokat nem hogy a dobogón, a Forma-1-ben sincs helye.”

És ezeket olvastad már?