KIAJOBB

Ilyen lesz belülről: Szenzációs hangulat várja a magyar válogatottat

Csütörtök este Hollandia ellen mutatkozik be a magyar válogatott a Szlovákiával közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Húszezer néző szurkolhat Gulyás István együttesének.
  • Szerző: Ripost

Nagy László, a magyar válogatott csapatvezetője első ellenfelükről, Hollandiáról elmondta, jó erőt képviselő csapat, amelyet jó képességű kézilabdázók alkotnak, a többségük erős bajnokságban játszik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bodó Richárd

Bodó Richárd Fotó: Nemzeti Sport

„Mindenféle teher nélkül érkeznek, és meg akarják mutatni, hogy hasonló utat járhatnak be, mint a holland női szakág – magyarázta a szakvezető. – Nagyon oda kell figyelnünk, tudván, hogy számunkra az első mérkőzés egy kicsit nehezebbnek ígérkezik, hiszen át kell esnünk a tűzkeresztségen ennyi néző előtt.”

Az új budapesti csarnokban, az MVM Dome-ban húszezer néző szurkolhat a magyar válogatottnak, amely először lép pályára az új arénába. nek játékosa, Bodó Richárd a Borsnak elmondta, a drukkerek lelkesedése óriási erőt adhat.

MVM Dome

MVM Dome
Fotó: Nemzeti Sport

„A negyeddöntős szereplést nem adják ingyen, de a multifunkcionális csarnok mérete, hangulata utánozhatatlan, nagy erőt fog adni – fogalmazott a szegedi klasszis, aki az ellenfeleinkről is beszélt. – Első riválisunk, Hollandia az a fajta válogatott, mely sose teszi lábhoz a fegyvert. A feljövőben lévő portugálok az európai kupaporondon is közelítenek a legjobbak felé, ezért izzadságos 60 perc vár ránk. Nem beszélve Izlandról, a szigetiek – futballistáikhoz hasonlóan – nem kérnek, de nem is adnak kegyelmet. A három közül ez ígérkezik a legfogósabb feladatnak.”

Bodó úgy véli, a válogatott beállósával, Bánhidi Bencével alkotott játékkapcsolata a világ talán legjobbja.

MVM Dome

Budapest 20220110 MVM Dome bejárás Nemzeti Sport Török Attila sportcsarnok épület külső belső
Fotó: Nemzeti Sport

„Bence a válogatottnál a szobatársam, hihetetlen lendület jellemzi azóta, amióta tudja, hogy kedvesétől kislánya születik. Ezen az Eb-n átmegy a falon is, és hála Istennek, a derékfájása a múlté.”

Bánhidi Bence kisebb derékfájdalmai miatt kihagyta a Bahrein elleni találkozót, ezúttal pedig elmondta, hogy már majdnem tökéletes állapotban van, jót tett neki a két plusz nap pihenő. A mai hollandok elleni meccset követően a magyar válogatott vasárnap 18 órától Portugáliával, kedden 18 órától pedig Izlanddal találkozik a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett kerül, onnan pedig az első három vehet részt a döntő hétvégén.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?