KIAJOBB

Képtelen kimozdulni otthonról a legendás magyar edző

Csank János élete a mozgás és a sport, ezért is fájó a mostani időszak a számára.
  • Szerző: SK

Nehezen viseli a koronavírus miatti bezártságot Csank János. A korábbi magyar focikapitány mindene a mozgás és az edzés, valamint a vadászat. Most az összes szenvedélyéről le kell mondani, s 73 évesen otthon próbál mozogni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Itthon vagyok, Ózdon, nem mozdulok ki, és ez a helyzet nagyon szokatlan nekem. Éppen az járt a fejemben, elmenjek-e a boltba, idővel a lottót is fel kellene adni, de arra jutottam, nem megyek sehova, mindenki tudja, mennyire veszélyes a helyzet. Gondoltam már arra is, eljárok majd biciklizni, erre mi történik, defektes az egyik kerekem, és sajnos megszerelni nem tudom, nem értek hozzá. Igyekszem karbantartani magam: nyomom a fekvőtámaszokat, erősítek, de a futást sajnos hanyagolnom kell, mert amikor kimentem terepre, a vádlim jelzett” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a szakember, aki 1996 és 97 között volt a válogatott szövetségi kapitánya.


MTI Fotó: Kollányi Péter

A trének hiányzik az országjárás is.

„Szeretem, ha elfáradok. Amikor nincs meg az a bizonyos kellemes fáradságérzet, nem érzem jól magam a bőrömben. Hetente vezetek hatszáz kilométert, Tarpán kapusedzést tartok, ez is hiányzik.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?