KIAJOBB

Kiderült, kiknek szólt Hosszú Katinka rejtélyes üzenete

Miért ne örültek volna a magyarok az úszócsillag remek eredményének a budapesti Európa-bajnokságon? Önmagának és másoknak is fontos üzenet a 15. aranya.
  • Szerző: Ripost

Emlékezetes nyilatkozatot adott Hosszú Katinka a budapesti úszó Európa-bajnokság női 400 méteres vegyesúszó-döntője után. A másodikként célba ért 17 éves utódjelöltjét, Mihályvári-Farkas Viktóriát megelőző háromszoros olimpiai bajnoknőnk a világ idei legjobb idejével (4:34.76 perccel) csapott célba. Ezzel a tokiói olimpia előtt üzent a riválisainak és mindazoknak, akik a világjárvány okozta visszaesése láttán már leírták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú Katinka remek időeredménye üzenet volt a riválisoknak és a kritikusainak is

Hosszú Katinka remek időeredménye üzenet volt a riválisoknak és a kritikusainak is
Fotó: AFP

„Csak remélni tudom, hogy a magyarok is örülnek, hogy győztem”

- fogalmazott csípősen 32 éves világklasszisunk az új magyar rekordot jelentő 15. Eb-aranyérme megszerzése után a Nemzeti Sportban.

„Egyfelől magam miatt volt fontos az idő, hogy lássam, hol is tartok, másfelől a többieknek is, nehogy elkezdjenek már úgy számolgatni, hogy Hosszú Katinka nem lesz tényező az olimpián”

- folytatta, majd így válaszolt arra a kérdésre, hogy féltette-e magát az elmúlt hónapok nehézségei során:

„Nem annyira, mint mindenki más...”

- mondta Hosszú Katinka, aki kiemelte: észlelt olyan hangokat, hogy sokan már-már leírták őt, de nem nagyon figyelt ezekre, inkább járta a maga útját, hogy rájuk cáfoljon.

A Magyar Úszó Szövetség cikke is erre rímel:

„Amikor március végén Hosszú Katinka 4:42-es idővel nyerte meg a 400 vegyes az országos bajnokságon, néhány médiumban borongós kontúrokat festettek, melyek nem lettek világosabbak azután sem, hogy a stockholmi viadalon is a 4:40-es tartományban maradt olimpiai bajnokunk. Igaz, Katinka már a Duna Arénában megmondta: „A média pánikol, én úszom, az időmérő pedig méri az időt.”

Nos, most eljött az Európa-bajnokság nyitónapja, Katinka pedig edzőtáborból érkezve helyrerakott mindent és mindenkit: 2012, 2014 és 2016 után negyedszer nyerte meg az aranyérmet (ezzel ezen a távon is beérte a vegyesúszás ukrán legendáját, Jana Klocskovát), az ideje pedig óriásit javult: 4:34.76-tal húzta be az elsőséget”

- olvasható a musz.hu-n.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?