KIAJOBB

Hosszú Katinka sok pénzhez segítette a bajba került úszótársait

Önzetlenségből is jeles! Sok feltörekvő sportolónak, köztük számos magyarnak is jól jön a támogatás.
  • Szerző: vav

Hosszú Katinka a pihenésre, regenerációra fordítható idő miatt jónak tartja a koronavírus-járvány következtében egy évvel elhalasztott tokiói olimpiáig előtte álló időszakot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram/hosszukatinka

A háromszoros olimpiai bajnok úszó az M4 Sportnak adott interjúban rámutatott: mindenki igyekszik a legtöbbet kihozni az olimpia halasztásából. Az elmaradt viadalok miatt természetesen felborult az élete, de alkalmazkodott a szokatlan helyzethez.

„Nem feltétlenül rossz nekem ez az időszak, mivel tudok regenerálódni, pihenni, amire egyébként nagyon nehezen veszem magam rá”

- mondta.

Katinka büszke arra, hogy több feltörekvő – köztük számos magyar – úszónak is tudnak segíteni a Nemzetközi Úszóliga (ISL) általa kezdeményezett támogatásával. Az új szervezet a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiáig havi rendszerességgel 1500 dolláros (485 ezer forint) összeggel támogat 320 vele szerződésben lévő versenyzőt. Ennek érdekében az ISL legjobbjai – élen természetesen Hosszúval – lemondtak az őket megillető magasabb juttatásról.

„A legjobb úszókkal megbeszéltem, hogy tök jó dolog lenne, ha lemondanánk a fizetésünkről, így el tudjuk osztani a többiek között, akik így egyenlő részben részesülhetnek a támogatásban. Ez azért is jó dolog, mert pont a feltörekvő úszókat tudjuk segíteni ezzel, akiket jóval érzékenyebben érint a jelenlegi helyzet. Nagyon örülök, hogy a magyar úszók közül is sokakat tudunk segíteni”

- mondta Hosszú Katinka.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?