KIAJOBB

Hosszú Katinka ebben még verseng Egerszegi Krisztinával

Az év sportolónője-címek után következnek az olimpiai aranyérmek is? Nyáron, Tokióban minden kiderül.
  • Szerző: vav

Utolérte az eddig egyedüli rekorder Egerszegi Krisztinát az M4 Sport-Az év sportolója-gálán karrierje során immár hetedszer az Év sportolónőjének választott Hosszú Katinka.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hosszú a riói aranyérmeivel
Fotó: Instagram

Jelenlegi első számú úszósztárunk a sportújságírók hagyományos szavazása után, a tokiói olimpián az ötkarikás aranyérmek számában is befoghatja a nagy elődöt.

Egerszegi a barcelonai „triplával” – előttük Szöulban, utánuk Atlantában is nyert egy-egy aranyat
Fotó: MTI

Milák Kristóf és Hosszú Katinka személyében a férfiaknál és a nőknél is úszót választott 2019 legjobb sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Háromszoros riói bajnoknőnk már a hetedik évben érdemelte ki az elismerést, amivel beállította a szintén úszó Egerszegi Krisztina rekordját. Az 1996-ban visszavonult világklasszisunk ötszörös olimpiai aranyérmesként még utóda előtt jár, de az Iron Lady minden erejével azon van, hogy idén Tokióban változzon a helyzet.

A díjátadó, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok vívó azt kívánta a kínai versenyei miatt videoüzenetet küldő Katkának, hogy a pályafutása után annyi gyermekkel ajándékozza meg családját, ahány ötkarikás aranyéremmel zárja a karrierjét. Ha ebből indulunk ki, egyelőre három „a minimum”, de remélhetőleg Tokióban nő a létszám.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?