KIAJOBB

Hamilton nem udvariaskodott: ezt mondta Schumacher fiáról a Forma-1 világbajnoka

Lenyűgözte őt Michael Schumacher fia.
  • Szerző: vav

Sorra dönti meg Michael Schumacher korábban elérhetetlennek vélt rekordjait Lewis Hamilton.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

Csak egy példa: a britek hatszoros világbajnokának már csak három futamgyőzelem kell ahhoz, hogy beérje a német legendát, aki pályafutása során 91 nagydíjat nyert meg. Sőt, a hetedik vb-címe is meglehet idén. Minduntalan egymáshoz hasonlítják őket, és ebben a helyzetben az sem lenne csoda, ha a Mercedes sztárja puszta udvariasságból szép szavakkal illetné a nagy előd fiát, aki mostanában tart a Forma-1-be.

Mick Schumachert apja miatt máris imádják a Ferrari-szurkolók
Fotó: AFP

Csakhogy Hamilton olyan lelkesen beszélt Mick Schumacherről, hogy fel sem merülhet az udvariaskodás.

„Azt kell mondjam, hogy Mick az egyik leginkább lenyűgözőbb fiatal autóversenyző azok közül, akiket valaha megismertem. Mindenek előtt az egyénisége miatt. Annyira szerény fiú! Mick azért vezet, mert egyszerűen szeret vezetni. Nagyon nehéz lehet egy olyan legenda nyomdokaiba lépni, amilyen az édesapja. Michael ennek a sportágnak valamennyi határát kitolta. Mick most mégis a saját útját járja, és ezt nagyszerűen csinálja. Két lábbal áll a földön, ami nagyon imponál nekem”

- lelkendezett Hamilton a Sport Bildnek adott interjújában a 21 éves „Schumi II”-ről, aki jelenleg a Forma-2-ben versenyez, de a Ferrari utánpótlás-akadémiájának tehetségeként sokak szerint már az idei szezonban bemutatkozhat az F1-ben is.

És ezeket olvastad már?